Pànxing Pirineus

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Entrevistes – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

Denis Fornés, fundador del Projecte Tabassaye

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
6a1b647b794ce3508224e3e69083d26d.jpg
“Volem que molta gent col·labori amb nosaltres”. 

Diuen que l’Àfrica enganxa i que un cop aquest continent s’ha fet amb el teu cor no te’n pots desfer. I això és el que li va passar a en Denis Fornés, un viatge de plaer al Senegal i… l’arrencada d’un projecte solidari: Projecte Tabassaye, amb un objectiu molt clar, ajudar al desenvolupament sanitari, humà i educatiu dels habitants de Tabassaye Manding. Diuen que, de vegades, sobren les paraules. Si la revista Pànxing tingués el poder de transmetre imatges, no caldria aquesta entrevista. La lluïssor dels ulls del Denis quan parla del Projecte fa que sobrin totes les paraules. 
 
 Com sorgeix Projecte Tabassaye?
Com tantes coses a la vida… per casualitat. Al febrer d’aquest any jo viatjo al Senegal amb la meva germana Griselda, al casament d’un amic i, tot i l’excepcional rebuda que ens fan, de seguida perceps en quines condicions de pobresa es viu. Una situació de mínims encara que, tot i això, ells viuen amb una certa felicitat o, si més no, ho sembla. Però de sobte topes amb una persona amb un problema de salut molt preocupant (sorgit d’una petita rascada infectada) i veus que no tenen cap possibilitat d’accedir a uns recursos sanitaris com cal.
 
 I davant d’això?
Bé, la Griselda i jo no ens ho vam pensar gaire i vam actuar. Vam acompanyar a aquella persona al dispensari més proper, 50 quilòmetres caminant, i amb un tractament de 10 euros li vam salvar la vida, perquè hagués estat fàcil que allò hagués acabat amb la mort per una infecció generalitzada.
 
 
 És això el que et fa crear el projecte?
La veritat és que, quan t’adones que amb molt poc pots fer grans coses, no ens va costar gaire. La vida, de vegades, et porta a situacions en les quals has de prendre partit i no pots ser equidistant, per tant quan situació que et crida, se’t presenta, davant dels ulls. T’has de mullar i això em va passar a mi a Tabassaye. 
 
 Com es pot arribar als màxims casos possibles?
Com en tantes coses, és un problema de diners. Volem que molta gent col·labori amb nosaltres perquè així podrem arribar a molts malalts (a part de començar a potenciar l’educació i la formació a la zona). Hi ha moltes maneres de col·laborar. Individualment, amb només 10€ al mes, es poden completar tractaments antibiòtics complets; també les empreses poden col·laborar. Perquè això tiri endavant hem de sumar, hem de sumar molts socis, molts col·laboradors i molts participants en  el projecte.
 
GrupPànxing. Patrocinador de Projecte Tabassaye. 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.