https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Enric Bartrés, President del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme

Maresme
c1c94755ffdad90d93ea1a3b7fb4ea36.jpg
“És fonamental perdre la por, la por sempre ha frenat projectes del Gremi”.

Enric Bartrés i Garcia és, des del passat 27 d’octubre, el nou president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme després de la seva elecció, per unanimitat, en la darrera Assemblea General. Bartrés exercirà el càrrec durant els propers tres anys segons els estatuts del gremi.
 
Dirigeix el seu propi restaurant, La Girella. Com es decideix a presentar-se a un càrrec que li suposarà una càrrega extra de feina?
Bé, de fet ja feia 3 mesos que estava exercint la presidència en funcions, des que el president Josep Civit me la va delegar per motius de salut, vaig acceptar aquesta temporalitat sempre que s’avancessin eleccions (que havien de ser al maig) a l’octubre per regularitzar la situació i així ha estat. Estic content i penso que amb la nova junta (una barreja de la vella amb noves incorporacions) podem fer bona feina. I sobretot destacar que per a mi és molt important comptar amb l’aval de la dona de Josep Navarro que ens va abandonar sobtadament.
 
Parla de nova Junta, hi haurà representació de la comarca en un gremi on de vegades pot semblar que el pes de Mataró tapa a la resta?
Sí, sí, hem procurat que hi hagi representació territorial, de fet hi ha membres d’Argentona, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera… i a la vegada hem volgut que hi hagi representació de restauració però també del sector hoteler i del d’oci nocturn. A més, la intenció és que sigui una junta absolutament flexible on les entrades i sortides de membres no siguin cap obstacle. 
 
Quina és la primera línia d’actuació que pensa posar en marxa?
De fet ja l’hem posat en marxa en aquests tres mesos en funcions. És fonamental perdre la por, la por sempre ha frenat projectes del Gremi i el que ens hem de preocupar és que tot flueixi, si els projectes flueixen, l’economia flueix, és un cercle. De moment hem començat amb una política de reducció de despeses i, a partir d’aquí, cal una política activa de convenis amb ajuntaments, similar a la que ja existeix amb Mataró, per poder tirar endavant projectes engrescadors per a la comarca.
 
I els principals objectius de la nova Junta?
Una de les nostres idees claus és reactivar l’Escola del Gremi. Volem impulsar cursos propis, lluitarem per oferir cursos reglats i homologats ja que som del parer que és fonamental tenir gent preparada en una comarca en la qual estem fent del turisme i de la restauració un dels pols principals d’atracció.
 
I els primers esdeveniments als que haurà de fer front com a president?
El més imminent han estat les Jornades de Tardor del Fricandó, que arrancaven als 5 dies del meu nomenament. Després arribaran les Jornades del Plat de Mataró, la Mostra Gastronòmica i les Jornades del peix i marisc. I a partir d’aquí ha de quallar la idea que tots treballem pel mateix objectiu. Penso que aquest ha de ser l’eix fonamental, si tots tenim clar que hi ha un objectiu, que no és més que posar el Gremi en el lloc que li toca, i tots treballem plegats amb el mateix objectiu, al final del mandat segur que podrem parlar d’èxit.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.