Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Pirineus

Entrevista a Jérôme Meunier, director de l’estació d’esquí de Les Angles

Pirineus
b8dfc257724636824a37ed39b7c9ef8f.jpg
Abans d’endinsar-nos a parlar sobre les Neiges Catalanes, no podem passar per alt que enguany l’estació d’esquí de Les Angles compleix 50 anys de la seva existència. Es diu ràpid!

Com han arribat a convertir-se en tot un referent de l’esquí al Pirineu Francès?

És cert, el temps passa molt ràpid. La raó que Les Angles sigui un referent de les estacions d'esquí és la seva situació privilegiada al Capcir i el fet que l'estació de Les Angles mai ha descansat per millorar i modernitzar les seves instal·lacions, com és el cas del telecabina de les Pelerins, un telecabina amb una capacitat de 16 persones, 4 punts de sortida per accedir a pistes i, sobretot i més important, l'amor que sentim per la nostra terra i la nostra feina. Pel que fa a les Neiges Catalanes puc dir que em sento orgullós de representar i poder oferir als esquiadors 7 estacions amb un sol forfet, que dóna accés a 180km d'esquí alpí, un dels dominis més grans esquiables dels Pirineus, sense oblidar els més de 450km d'esquí nòrdic.

Després de dos anys molt negatius sembla que l’any passat Les Neiges Catalanes varen obtenir bons resultats amb l’augment d’un 20% d’afluència d’esquiadors i amb una excel·lent acumulació de neu. Quina previsió tenen per aquest 2014-2015?

Les perspectives són bones, després de les presentacions que hem fet en diferents ciutats tant d'Espanya com de França els comentaris són positius, també a nivell de reserves d'allotjaments i forfets hi ha un lleuger creixement de cara a aquesta temporada.
 
Amb quines novetats o millores estrenen temporada?
Les principals novetats que esperen als nostres clients en aquesta temporada són la creació, a Les Angles, d'una pista per trineus a la part baixa de l'estació; un espai lúdic, Le Ledesman, a la pista de Chevreuil Porte Puymorens; el nou telecadira de l'Estagnol; 2 noves pistes verdes; la reobertura del teleski Baby du Soldat, al poble a Formigueres i un nou espai per a debutants gratuït.
 
Malgrat les novetats, a primer cop d’ull, quins són els punts en què creu que s’ha de treballar més?
L'ànim de les Neiges Catalanes és sempre el de millorar en tots els nivells, dominis esquiables, seguretat a pistes, serveis, accessos, acollida, principalment l'atenció al client i que aquest gaudexi plenament de la seva estada a les nostres estacions.
 
Quin és el perfil d’esquiador que esquia en els vostres dominis?
Tenim una gran varietat de clients pel fet que a les Neiges Catalanes les estacions podem acollir tot tipus de clients, famílies, joves, esportius…
 
En aquests anys han notat algun canvi en el perfil d’esquiador? Fa estances més llargues o més curtes? Gasta més, menys?
El perfil de l’esquiador no ha canviat gaire, però les seves estances són més curtes. Normalment el client que ve 6 dies, n’esquia 4 i la resta els dedica a un altre tipus d'activitats relacionades amb la muntanya, també hem de tenir en compte la crisi que afecta tot el món.
 
Aproximadament, quin tant per cent representa l’esquiador espanyol i quin l’esquiador francès?
Podem dir que un 20% del nostres clients són catalans i un 80% d’esquiadors són, principalment, de proximitat Perpignan, Montepelier…, sense oblidar també els clients que vénen de Paris.
 
Creu que l’esquí nòrdic està en alça?
No penso que estigui en alça, el que sí podem dir és que és una activitat més que oferim als nostres clients i el fet que sigui gratuïta fa que els clients es decideixin a provar i descobrir d’una manera diferent les nostres muntanyes.
 
Com ha afectat a la Baixa Cerdanya el tancament de l’estació d’esquí de Puigmal? De què depèn la seva reobertura?
És cert que el tancament d'una estació sempre afecta negativament, però sabem que els nostres clients són fidels a les estacions de les Neiges Catalanes ja que podem seguir oferint-los una gran varietat on escollir per passar les seves vacances d'esquí, sobre si tornaran a obrir o no, no depèn de nosaltres, però estem confiats que algun dia tornaran ….

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.