https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Entrevista a Rai Borrell

Maresme
505ad88a129b1cf182f5a02bc63c73a9.jpg
“Una Teràpia Impossible” seguirà donant guerra!

Després de l’èxit en la reestrena d’“Una Teràpia Impossible”, el passat 24 de setembre al Teatre del Centre Parroquial d’Argentona, encara hi ha persones que s’han quedat sense poder-la veure. Per segona vegada es van exhaurir les entrades dies abans de la representació. 
 
La resposta del públic assistent va ser tan satisfactòria, que la companyia de teatre musical “Res és Impossible”, dirigida per Rai Borrell, ha decidit fer més posades en escena de l’obra.
 
Parlem doncs amb en Rai, actor i cantant amb una trajectòria ben diversa dins el món del teatre: teatre musical, improvisació, docent i, ens els darrers anys, també director. Encara que prefereix el teatre, ha treballat també a sèries de TV i cinema. Amb “Una Teràpia impossible” amplia el seu currículum com a director i autor d’una obra de teatre musical.
 
Com va néixer i com descriuries la companyia Res és Impossible?
La companyia neix fa 3 anys, quan un grup d’apassionats del teatre musical del Maresme decideixen unir-se per fer classes amb l’objectiu d’actuar davant del públic.
Jo els vaig conèixer a partir d’unes substitucions puntuals que vaig fer al professor que tenien en aquella època i ara ja fa més d’un any que els dirigeixo. Em va cridar molt l’atenció trobar un grup de gent tan motivat, implicat i cohesionat, però sobretot, apassionat. Venien amb moltes ganes i esperaven el divendres il·lusionats per la classe de comèdia musical. L’experiència i l’energia que es respirava en aquest grup era tan bona que aviat tots vam començar a treure hores familiars i personals per poder assajar i fer créixer el projecte. Jo sóc un apassionat d’allò que faig i, evidentment, si veig que ells s’apassionen, jo també ho faig.
 
Ets l’autor d’“Una Teràpia Impossible”. Què t’ha dut a escriure una obra i quin ha estat el procés?
Escriure una obra era un idea que em rondava pel cap des de feia temps. Jo no acostumo a escriure gaire, perquè sóc més aviat improvisador i no dramaturg, visc del “directe”, però em venia de gust embolicar-me i escriure una comèdia entretinguda per a gent amb ganes de riure i divertir-se.
La vaig escriure de zero, escena a escena, no tenia res, només una primera idea original d’una teràpia grupal. A partir d’aquí tot va ser un “work in progress”, vull dir que anava escrivint escenes a mesura que anàvem treballant, experimentant  i fixant coses amb els actors. De fet, van ser ells qui, lliurant-se al “joc” de crear personatges, van completar, sens dubte,  la creació de l’obra. Els vaig anar observant i agafant idees de cada un d’ells,  plantejant-los reptes com ara que imaginessin com eren els seus personatges, com vestien, com parlaven, de què treballaven…, i així vam aconseguir, entre tots, crear una dramatúrgia que no existia.
 
I quina experiència en treus?
L’experiència ha estat molt gratificant. Això era un petit invent sense “test” i la sorpresa ha estat veure la bona resposta del públic, veure com la gent riu o es diverteix allà on jo creia que podrien fer-ho. Quan escrius tu sol i no pots contrastar res, no saps ben bé què passarà. Però després és màgic veure sortir els actors amb força i com el públic “entra” en el joc i la comèdia comença a volar.
 
 
On podem adreçar a la gent que vulgui veure “Una Teràpia Impossible”?
Qui ens vulgui seguir pot entrar al facebook de Res és Impossible i rebre informació dels propers bolos. Ara mateix tenim previst actuar a Pineda el proper dissabte 19 de novembre i a La Fàbrica de Cabrils dissabte 21 de gener. Ah! També tenim perfil d’ Instagram.
Aviat estarem ubicats a Argentona com a seu de la nostra companyia, on hi representarem aquesta i altres obres al llarg de l’any. Animo la gent a venir i a veure el que és una obra de teatre musical dalt d’un escenari i a que al·lucinin amb l’energia que hi destinen aquests, actualment, 14 actors.
 
 
En què estàs treballant paral·lelament a Res és Impossible?
Treballo d’actor des de fa 17 anys. En aquest món has de ser molt versàtil per sobreviure. Sóc membre fundador de la cia IMPROMPTU TEATRE 1999-2010, la primera companyia d’improvisació de Catalunya, i des del 2003 sóc co-fundador, productor i actor de MALRAYO IMPRO i això em permet produir i generar el meu propi projecte. El proper 3 de desembre representarem “Deadline” amb Malrayo Impro al teatre La Massa de Vilassar de Dalt.
També treballo en solitari, quan puc, tocant la guitarra i fusionant la meva faceta de cantant amb la de l’humor. Sóc un amant de la comèdia, m’agrada riure de mi mateix i riure de les coses en general…  I actualment estic molt i molt content amb els “impossibles”, ens hem animat i vull gaudir amb ells de l’experiència de fer teatre amb un grup tan autèntic.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.