Pànxing Solsonès

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Entrevistes – Solsonès

Entrevista La Vermuteria + CuinAAnònima

Solsonès
“Encara queda molt per descobrir dels vermuts i ens hem d’atrevir a degustar diferents varietats”

Amb la calor estival a tocar i venint de la situació de restriccions de la qual venim, és normal que les ganes de terrassa i vermut siguin més vives que mai. Seure al voltant d’una taula amb amics i estimats tot descobrint aquell vermut nou que ens recomana el cambrer, ve de gust! I el lloc perfecte per fer-ho, al mateix temps que gaudim d’una oferta gastronòmica rica i un plantejament cultural actiu, és a la Vermuteria de Solsona. Hem parlat amb ells perquè ens expliquin què hi trobarem quan els visitem. Salut i vermut!

Què és la Vermuteria? Què hi trobarem quan us visitem?

La Vermuteria és un espai obert a tothom. El que volem és que vingui gent de tota mena disposada a gaudir dels nostres plats en un ambient de confiança i d’amistat. Molts dels nostres clients entren i surten durant el dia més d’un cop com si fos un espai més de casa seva. La nostra oferta és àmplia, variada i adaptable, així que és el client qui escull en funció del moment.

La vermuteria

Quina proposta gastronòmica oferiu als parroquians?

Fa poc que hem optat per centrar-nos en una cuina 100% vegetariana-vegana. Aquest pas l’hem fet acompanyats de la professional de “Cuina Anònima”. Amb la seva experiència en aquest tipus de cuina i amb la nostra manera d’entendre el món, ens hem decidit a tenir una oferta de compromís i ara per ara única a Solsona. De moment n’estem molt contents i veiem que agrada molt a tothom, siguin o no habituals d’aquest tipus de cuina. Són plats per compartir que segons com els demanes tant poden ser unes excel·lents tapes, un dinar d’amics o un sopar amb la parella. Aquesta és la gràcia de tenir una carta tan àgil i variada.

Com podem fer més portable la calor de l’estiu al vostre establiment?

Amb la nostra terrassa i amb tota la nostra oferta de begudes i còctels no hauria de passar calor ningú. A més a més, en la nostra forma d’entendre la cuina hi ha el treball amb productes de temporada. Evidentment, els nostres plats seran propis de l’estiu i no faltaran els patés vegetals com el d’albergínia, hummus d’espàrrecs, gaspatxo clàssic o de fruita, verdures farcides: carabassons farcits amb arròs i salsa de cacauets, amanides refrescants amb vinagretes de fruita, gelats casolans, pastís gelat de llimona, pastís d’albergínia i xocolata, etc. Cada dijous es canvia el menú.

La vermuteria

Més enllà de la teca i el beure, també podem gaudir de concerts i activitat cultural, oi?

Si l’amistat és un dels nostres motors, hem de compartir molt més que el menjar i el beure. Sempre hem cregut en el fet de donar suport a la cultura, a la música i a tota proposta que ens pugui arribar en qualsevol format. Hem promogut concerts de músics tant locals com de fora. Fer-ho ens apropa a la gent i a la ciutat, fent de La Vermuteria un referent artístic i culinari, un lloc on sempre passen coses que no t’esperes. Ni els clients ni nosaltres!

Després d’un temps una mica oblidat, sembla que el vermut com a beguda torna a ser present a les terrasses.

D’ençà que vàrem començar estava clar que el vermut era el pal de paller de la nostra proposta (només cal veure el nom). Tenim més de 50 marques diferents de vermut. Pensem que el fet de ser un producte amb tradició, català i que cada territori té el seu fa que ens el sentim molt nostre. De mica en mica la gent va tastant varietats diferents provant tots els matisos possibles des dels més secs fins als més aromàtics.

Encara queda molt per descobrir dels vermuts i ens hem d’atrevir a degustar diferents varietats, tal com hem fet amb els vins o les ginebres. D’aquesta manera, en poc temps, també serem uns sibarites del vermut. A La Vermuteria farem l’impossible per tenir-los tots!

Si t’ha agradat llegir Entrevista La Vermuteria + CuinAAnònima, també et pot interessar Entrevista a Eric Farràs del Bar Estació.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.