https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, juny del 2024

Search
Close this search box.

19, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Eudald Calvo, alcalde d’Argentona

Maresme
9a008f9d4e13697a383ea4b73259cd21.jpg
“On som més forts és en la cultura”

Alcalde des de fa tot just un any, Eudald Calvo, nascut a Argentona, estima el seu poble i vol afavorir totes les seves potencialitats. Un poble que coneix profundament ja que des de molt jove ha participat activament en el seu teixit cultural i festiu, especialment en l’organització de la Garrinada.
 
El mes vinent arrenca l’Argillà Agentona… És el ganxo turístic més important del municipi?
Evidentment, encara que estem intentant diversificar, buscant, com la majoria de pobles del Maresme, un ganxo, especialment per a famílies de l’àrea metropolitana. Tenim una oferta gastronòmica molt bona i diversificada, que vinculem al paisatge natural. Tot això lligat al tema cultural, que és on som més forts. Des del Museu del Càntir, ara en procés de reestructuració, especialment la Fira, que evidentment és l’acte més important, que dóna sentit d’existència a tot plegat. 
 
Com ha funcionat el canvi de la Fira?
El primer any a mitges, van baixar els visitants i les vendes, però menys del que esperàvem. Som optimistes ja que el canvi d’agost a juliol era per reenfocar el públic. Abans venia molta gent de la rodalia a passar una estona, o el dia però es venia poc. El que hem intentat amb el canvi és fer com la Fira de Tàrrega o el Mercat de Música Viva de Vic, focalitzar en un públic més especialitzat, un públic interessat en la terrissa i la ceràmica. 
 
A part de la Fira de la Ceràmica… altres temes on posar el focus?
El modernisme. Ja tenim la ruta del modernisme, enllaçada amb Mataró. Ara estem rehabilitant la casa Puig i Cadafalch, al costat del mercat, s’està arranjant la coberta i tots els merlets. A nivell cultural és molt interessant, es tracta de tres cases de cos que Puig i Cadafalch va fer enderrocar per aixecar una sola casa, té elements de moltes de les cases que va projectar ja que la va fer servir com a banc de proves. És una mena de mosaic molt curiós de peces de totes les obres de Puig i Cadafalch sintetitzades en un casa.
 
En quina situació està la casa ara?
 És propietat de l’Ajuntament, que la va comprar fa 4 anys amb tot un inventari d’elements, des de pintura fins a escultura, en un paquet molt maco.
 
Quin definiries com fet distintiu d’Argentona?
Podríem destacar el comerç amb un producte excel·lent, capaç de cridar a gent de la comarca , i fins i tot de Barcelona.
 
I a nivell cultural què destaca al municipi?
Ara tenim el Senseportes, el festival de teatre que va començar com una iniciativa de la gent d’Argentona que fa teatre, dels propis actors. Ells mateixos van crear el seu propi festival de teatre al carrer, que va començar per ser  una cosa molt casolana però ara està plenament consolidat. En això els ha ajudat molt la Sala, la Sala és un equipament molt potent, a nivell de capacitat és petit, però sempre omple. La Sala fa dues temporades, al principi només feia la temporada estable de teatre, música i dansa però per potenciar-la també es fa la temporada d’hivern. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.