https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Gemma Sabaté, coach i psicoterapeuta. Gerent de Nascia

Maresme
da9e3618a3b7c31b1e283115fd71a7c1.jpg
“Gràcies al meu fill, ara estic ajudant a molts nens amb TDAH a millorar la concentració i a controlar l’estrès”.

La Gemma Sabaté fa 10 anys va canviar de vida en el seu camí d’intentar ajudar als altres. El seu fill gran ha tingut molt a veure en aquest camí i és el que, d’una manera indirecta, ha portat al naixement de Nascia, el centre on la Gemma s’ha especialitzat en tecnologia i innovació per al control de l’estrès, la millora de la respiració, l’atenció i la concentració, aplicant tècniques de neurofeedback (play attention) i biofeedback.
 
Com comences amb la història de Nascia?
Una mica per casualitat. Jo feia 10 anys estava treballant a l’empresa familiar, i vaig decidir sortir de l’empresa perquè ja em cridava molt el tema del creixement personal, del coaching… Em vaig formar com a coach professional, tinc un màster de psicoteràpia… i tot arriba molt vinculat al meu fill. El meu fill té TDAH i des que era ben petit sempre he intentat descobrir coses per intentar ajudar-lo. Paral·lelament al tema del meu fill, sempre m’ha agradat ajudar a la gent i els temes de salut. 
Així vaig començar a dedicar-me i vaig començar a fer coaching per a l’adopció, coaching esportiu i finalment, a fer formacions de coaching per empreses. Durant més de 4 anys he format part de l’equip de Simon Dolan, catedràtic d’ESADE i creador de la metodologia de Coaching per Valors, impartint formacions en grans empreses per conscienciar a empresaris i treballadors de què l’estrès és el resultat de la incongruència en el nostre sistema de valors. Identificar els nostres valors personals i professionals ens pot ajudar a tenir una vida més equilibrada i aconseguir el que realment volem a la vida. 
Finalment, arriba un moment que decideixo que haig de donar un tomb a la meva vida i muntar alguna cosa pel meu compte i al costat dels meus fills, precisament, per anar alineada als meus valors.  
 
Així que el neurofeedback és una tècnica per a nens?
Sí, mitjançant el play attention. És una tècnica que mesura en temps reals les ones cerebrals que van directament relacionades amb la concentració, memòria i atenció, i per tant, ajuda a molts nens amb aquests dèficits, en especial, nens i nenes amb TDAH i TDA. Aquesta tècnica s’aplica sobretot en hospitals per temes greus de nens amb accidents, però és molt útil per a tots. Són una mena de videojocs i en el moment en què el nen no està concentrat, el joc no funciona; per tant, estem treballant a nivell neurològic. No és res més que una tècnica, aprendre neurològicament per convertir-ho en automatismes i que després surti de manera natural. Automatitzar-ho de forma inconscient. D’aquesta forma, els nens milloren molt en el seu rendiment escolar.
 
O sigui ve a ser com un entrenament?
Exacte. Jo sempre dic que aquí no faig teràpies, que faig entrenaments. Amb el play attention aconseguim millorar la concentració, l’escolta activa, i funciona perquè és una habilitat que aprens i apliques, i la veritat és que els nens de seguida noten canvis i milloren molt.
 
És a dir, és un sistema fàcil, innocu i que funciona?
Funciona molt bé i és fàcil, ja que a partir d’uns entrenaments amb videojocs aconseguim uns resultats permanents. De moment sóc l’única a tot Catalunya aplicant aquesta tecnologia, i per tant, ajudant a molts nens i adults a reduir el seu estrès i millorar la seva concentració i atenció.
A Nascia som experts en l’última tecnologia pel control de l’estrès i la millora de la concentració a través de les tècniques de BIOFEEDBACK i NEUROFEEDBACK.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.