https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Imanol Garcia, director i protagonista de Moros a la costa

Maresme
e4f32ff9687f11eb66975bf6bd139236.jpg
“Amb Moros a la costa volem explicar una història de pirates autèntica”.

Quan algú es creu el projecte en el que està embrancat, li costa poc seduir. Això passa quan seus davant de l’Imanol Garcia i comença a parlar de la sèrie Moros a la costa i de la productora Muchos Pájaros, dos projectes que estan naixent en paral·lel, que tenen a l’Imanol engrescat i que, quan els explica, engresca a qui té davant.
 
Com neix Moros a la costa?
Fa poc més d’un any amb l’Alex, qui s’encarregava de gravar la Festa Major. Jo vaig fer el paper d’Omar i, quan va acabar la Festa Major, li vaig dir que m’agradaria tenir els vídeos, però em va reconèixer que els àudios eren molt dolents degut al soroll ambient. Li vaig proposar quedar per enregistrar a sobre un petit monòleg i muntar-lo i… parlant, parlant, li vaig explicar com m’havia preparat el paper d’Omar, com vaig estudiar la història dels pirates per muntar-me el background del personatge i, de sobte, li vaig dir: “podríem fer una sèrie”. I, normalment,  la gent, quan té una bona idea, sol posar-se excuses per no fer-ho: “no en sabrem… no sortirà bé…”. Doncs per nosaltres va ser tot el contrari, tot ho veiem fàcil: teníem càmera, actors, figuració… Total, vaig sortir d’aquell cafè amb l’Alex volant cap a casa i vaig escriure el primer episodi en dos dies.
 
I com sorgeix el tema de la productora Muchos pájaros?
Bé, un cop embrancats en la sèrie tenim unes quantes persones interessades en invertir i, llavors, per poder rebre aquests diners, vam muntar la productora amb dos socis, i estem fent la bogeria d’engegar-la paral·lelament a Moros a la costa.
 
Com us financeu de moment?
Hem fet un verkami per poder gravar l’episodi pilot. Creiem que serà una sèrie molt rendible perquè no hi ha gent que treballi a cache. Som gent formada, tant els actors i actrius com els tècnics, gent molt fresca perquè fa poc que ha acabat la formació. Crec que aquí hi ha una part de l’èxit; sense pagar uns sous brutals, podem treure una sèrie amb molt benefici. A més, no volem fer una sèrie típica.
 
I això com s’aconsegueix?
Sent fidels a la nostra idea. Nosaltres volem explicar una història de pirates autèntica i és un drama, no es tracta d’explicar aventures. Utilitzarem 3 llengües, català, castellà i àrab, plans arriscats… estem segurs que, en segons què, crearem polèmica. No ens farà por ensenyar el que s’hagi d’ensenyar, no emblanquinarem la història, serà dura tal qual va ser.
 
Quin és el teu objectiu personal?
Fer un homenatge al Maresme i a la seva història. A més, a mi una de les coses que més m’agrada és escriure. És la tercera cosa que escric i sempre m’agrada escriure coses que facin pensar. Amb Moros a la costa veurem coses que passaven al segle XVII, però la història sempre es repeteix. Hi haurà refugiats que fugen d’un barri de mar cap al poble, el conflicte de 100 persones pels carrers sense casa que per culpa d’una invasió pirata són acusats, quan els culpables són uns altres; històries que sonen molt avui dia.
 
En quin moment està ara Muchos pájaros? I Moros a la costa?
A Muchos pájaros estem l’Alex Rodríguez, l’Eric Morales i jo, i ara estem dissenyant la web, fent targetes… creant la productora en poques paraules. Amb la sèrie estem buscant localitzacions i estem recorrent la costa perquè està molt malmesa pel que volem representar. Esperem poder començar a rodar cap a finals de març i tenir enllestit el capítol pilot al setembre-octubre.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.