https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Imma Pardos i Iñaki Escuer, COC Ludoteca gastronòmica

Maresme
d3d86f2f48540c3d2981a4a3a34044b0.jpg
“Pots fer una croqueta de mil coses”.

Un somni de joves, una petita botiga gourmet a Vilassar de Mar i, finalment, el naixement d’un obrador on avui treballen 15 persones i on es produeixen, diàriament a mà, entre dotze mil i quinze mil croquetes. La Imma Pardos i l’Iñaki Escuer creaven al 2005 el COC Ludoteca gastronòmica, van ser els primers de començar a elaborar croqueta gourmet i avui, no només són els pioners, sinó segurament l’empresa més reconeguda del ram.

Com comença la vostra història?
Al 2005 obrim la botiga a Vilassar de Mar, una botiga gourmet que era la nostra il·lusió. Nosaltres venim del món de l’hostaleria, en aquell moment de l’Hotel Arts, a l’obrir la botiga li vaig dir a l’Iñaki que podíem fer unes croquetes per vendre a la botiga i l’Iñaki ràpidament s’hi va posar.
 
Per què croquetes?
La croqueta dona molt de si, pots fer una croqueta de mil coses i de fet l’Iñaki té mil receptes més al cap, que anem llançant al mercat mica en mica. Ara anem per la croqueta 51 però l’Iñaki ja ha creat la 52. El 7 d’abril la vam presentar al TNC al All Those Food Market perquè ens havien demanat una croqueta especial per l’esdeveniment i ha creat la croqueta de tajín de xai amb espècies morunes, en principi l’hem fet en exclusiu per aquest esdeveniment però segur que ràpid ens la demanaran i ja serà oficial que fem 52 croquetes diferents.
 
I com entreu en el món de la croqueta?
Quan estudiàvem a l’escola d’hostaleria, que és on ens vam conèixer, els caps de setmana fèiem càterings per a les nostres mares i els menús sempre tenien croquetes i tenien molt èxit. Quan vam apostar vam ser els primers en fer croqueta gourmet, fins que nosaltres no vam fer la croqueta de ceps i foie, la gent només feia pernil, pollastre i bacallà i nosaltres vam ser els pioners.
 
Quina és la que més triomfa?
L’estrella sense dubtes és la de ceps i foie i la de pernil de gla. En el cas de la de pernil simplement perquè és pernil de gla de veritat i curiosament perquè a la gent li costa provar coses noves per això aposten per les més tradicionals.
 
 
I la més original que heu fet?
Hi ha una que és súper elaborada, la de llebre à la royale, per fer aquesta estem 3 dies, primer hem d’elaborar el plat i després fer les croquetes. Com original jo destacaria la d’estruç i mango, les dolces… de llet fregida, nutella amb galeta maria, xocolata intensa amb taronja confitada i una híbrida, que es pot menjar d’aperitiu o de postres, de formatge idiazabal amb codony.
 
Heu entrat en el món de l’exportació?
Sí, sobretot a França són molt consumidors de croquetes. A la resta d’Espanya ens costa més vendre creiem que per un tema de concepte. Al nord la croqueta és molt beixamel, al sud és tot carn i poca beixamel i al centre i nosaltres és més homogènia, en aquestes zones es busca tall però també que sigui cremosa. A més al exportar a la resta d’Espanya cal fer pedagogia perquè s’entengui que nosaltres treballem amb matèria primera de primera qualitat i tota la croqueta es fa a mà i això es nota al preu final.
 
Projectes de futur?
De fet tenim un projecte que ja no és de futur perquè ja és una realitat i està tenint molt d’èxit i són les nostres croquetes veganes. Ara ja en tenim 4 tipus: de trompeta de la mort i moniato, de ceps, d’hummus amb espinacs i de verdures.
Totes les nostres varietats de croquetes les podeu trobar a la botiga Tinoi, espai gourmet, de Vilassar de Mar.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.