https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

22, maig del 2024

Search
Close this search box.

22, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Boira: Un viatge musical entre la llum i la foscor amb IVETTE

Maresme
IMG_2767
En aquesta entrevista, la cantant de Vilassar de Dalt, ens obre les portes del seu univers artístic, on la inspiració flueix de la connexió espiritual, la influència d’artistes com Björk i Aurora, i una profunda exploració dels contrastos emocionals.

Quina va ser la inspiració principal per a ‘Boira’ i com vas viure el procés creatiu?

Boira vaig crear-la a casa, amb la guitarra acústica en un moment de connexió on em trobava meditant i d’alguna manera connectant amb l’univers i l’ara. Era un cant a Déu, però no de forma religiosa sinó més espiritual. Em venien cants una mica gregorians i sobretot donar silenci i espai a la melodia per tal de traslladar-me a lo essencial i al present.

 Com han influït artistes com Björk i Aurora en la teva música?

Han influït més endavant en la producció de la cançó amb el productor Kiko Ujaque. Vam utilitzar bases més de Trip Hop com Björk, amb elements de percussió, i Aurora en general per la connexió que té amb la naturalesa i elements sonors.

 Per què vas escollir fusionar folk electrònic, synth-pop i trip hop en ‘Boira’?

Principalment, quan començo el meu procés de creació, creo loops amb la guitarra acústica que sonen des d’un principi un estil més folk, orgànic. També m’agrada molt la combinació d’aquests estils ja que combinen elements orgànics i naturals amb l’electrònica i bases més downtempo.

  Què esperes transmetre amb els contrastos emocionals de ‘Boira’?

‘Boira’ és una cançó simbòlica i abstracta, que ens parla de punts contraposats, com ara moments d’incertesa que podem viure, que seria la boira i la tempesta, en canvi la menció de l’infant, el raig d’aigua lenta, simbolitzen la vulnerabilitat, la innocència. L’home que espera simbolitza l’esperança i la fe en algu superior en moments difícils. També jugo amb la llum i la foscor, elements necessaris que ens complementen. L’ombra al multivers, és la part de l’inconscient on hi ha la nostra ombra, tot allò que ens controla d’alguna forma i que no volem veure, el multivers és una simbologia de les diferents realitats on es pot trobar aquest inconscient. Per a mi no és un fil conductor d’una història, sinó una sensació i contemplació.

 Quins són els teus plans o projectes emocionants per a IVETTE després de ‘Boira’?

Després de Boira, podrem escoltar a l’abril un nou senzill que es diu “Into You”, on parlo de les relacions afectives i del procés de vincular-se emocionalment amb algú. De passar de ser nena a dona. A finals d’any ja treure’m l’àlbum sencer, amb un mix de cançons més folk, trip hop o electròniques en anglès i en català. Tot això gravat i produït a Gràcia, Barcelona amb Vankiki Records. Algunes de les influències en la meva música han estat Aldous Harding, London Grammar, Beth Gibbons, Meredith Monk, Aurora… el 20 de Juny faré un primer concert per promocionar les cançons a la Sala Deskomunal de Barcelona, a les 21 h!

Sigueu Benvinguts!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.