https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Joan Conde, director general de Marina Port Premià

Maresme
678c2a3a2cf80c3504597fd1025fd0cf.jpg
“Al Baix Maresme acabarem completant una demanda que està latent”.

Pregunta obligada… per què Premià de Mar?
El Port de Premià era una oportunitat, l’empresa volia començar a operar en el món nàutic i va optar pel port de Premià, primer comprant espais d’ús i finalment ens vam quedar la concessió que tenia un pla especial de 23.000 metres abans de la modificació.
 
Per què s’ha allargat tant el procés fins a arribar a l’inici de la construcció?
Perquè la modificació del pla especial desenvolupat va obligar a la seva anul•lació i a la redacció d’un nou pla, de manera que fins al 2010 no hi ha un nou pla, i finalment el 2011 tenim llum verda per començar el desenvolupament urbanístic del nou pla.
 
Que representarà aquest nou per a Premià? I per a la comarca?
En clau local, crec que per a Premià, que és un municipi amb poc territori, molt concentrat i amb poc espai per créixer, comercialment representarem un nou eixample comercial, afegim a la ja molt bona oferta amb la qual compta Premià, una nova oferta, propera on es podrà venir caminant des del municipi.
 
En clau comarcal crec que pel Baix Maresme acabarem responent a una demanda que encara està latent, ja que aquesta part de la comarca no té tanta oferta. Així serem una alternativa, i una alternativa diferent, perquè no serem un centre comercial tancat tradicional. Som un centre obert, amb un paisatge marítim molt vinculat al sentiment maresmenc, oferim als 260.000 habitants del Baix Maresme una cosa singular, que va des d’una superfície mitjana d’alimentació fins a una zona de restauració, lleure, serveis a les persones…
 
Pel que fa a les ofertes laborals, serà un salt quantitatiu pel municipi?
Comptem a crear al voltant d’uns 450 llocs de treball. A més, estem en contacte amb promoció econòmica de l’Ajuntament de Premià de Mar, i a tots els operadors que venen els demanem que prioritzin els seus candidats entre la gent del municipi. En principi, això les empreses ho accepten encantades perquè sempre és més fàcil treballar amb gent lligada amb vincles al propi municipi.
 
Heu tingut alguna mena d’enfrontaments amb el sector comercial del municipi?
No, al contrari. En totes les converses que hem tingut no han presentat cap problema i, és més, molts ens han dit que els avisem amb temps perquè es plantegen doblar locals. De fet hi ha lloc per a tothom perquè si això funciona, servirà de focus d’atracció i atreure gent de fora del poble acabarà repercutint positivament en tot el municipi.
 
I tot això… quan ho veurem en funcionament?
Esperem que estarà llest en el primer trimestre del 2018. Les obres van per bon camí, en aquest moment ja està llest el 22 % del pla d’execució i esperem tancar el 35 % d’acords comercials a finals del mes de març. De moment ja estan tancades marques com Veritas, Burger King, Tagliatella i Aldi.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.