https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Joan Rabasseda, alcalde d’Arenys de Munt

Maresme
6574839bb00baef40881560df01a940e.jpg
“El Festival de Santa Florentina situa a Arenys de Munt en el mapa cultural del país”.

Alcalde d’Arenys de Munt des de 2013, i revalidat al 2015, Joan Rabasseda exerceix la seva alcaldia des de la calma i amb l’objectiu sempre de situar, una mica més, Arenys de Munt al lloc que es mereix al mapa. Orgullós del teixit associatiu amb que compta el municipi, sap què aquest és un dels seus principals actius.
 
El teixit associatiu d’Arenys de Munt és conegut i envejat per molts altres municipis de la comarca…
Realment Arenys té un teixit associatiu i un dinamisme que sobta. Aquesta vida associativa tan rica fa que tots els caps de setmana hi hagi algun acte, alguna cosa, tenim un calendari d’actes realment espectacular i la majoria d’ell surt de la societat civil. A això cal sumar el comerç, al qual posar en valor, les botigues obren tots els diumenges i es pot venir a fer un volt, a comprar magnífics productes artesans i gaudir d’algun dels actes que segur es trobarà.
 
A part de tot aquest calendari d’actes quin altre element destacaria com a reclam turístic?
Una curiositat és la rehabilitació del Mercat Municipal. Des del 2014 quan van acabar les obres, els divendres al vespre es fan tallers, de cervesa artesana, de vi, de confitures, d’espelmes… i els diumenges al matí s’obre per fer vermuts, degustacions, tastets… i la veritat és que és un èxit. A més tenim un seguit de rutes de natura local, com la Ruta dels Cirers o la Ruta de les Masies, rutes marcades i que es poden fer perfectament amb el GPS del mòbil.
 
Què ha representat el trasllat del Festival de Santa Florentina al Castell Jalpí?
Per nosaltres aconseguir un objectiu que representava, a més de mantenir una oferta musical de primer ordre a la comarca del Maresme, situar Arenys de Munt en el mapa cultural del país. Des del primer moment del possible trasllat del Festival vam pensar que Can Jalpí era l’escenari idoni i després de mesos de negociacions a tres bandes ho vam aconseguir. És un Festival que dóna prestigi a Arenys de Munt i que esperem que, passats els tres anys que s’han signat de conveni, puguin ser-ne molts més.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.