https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Josep Sànchez, regidor d’Economia d’Arenys de Munt

Maresme
7e5483d1a346d0265ffd235aa3d3426c.jpg
“La Fira de la Cirera serà una fira molt especial perquè vint anys és una fita molt important”.

Forma de cor rodó, vermelles amb algun punt groguenc, un gust intens entre el dolç i l’àcid, una carn dura quan es mossega… és la cirera d’en Roca, un producte exclusiu d’Arenys de Munt que s’ha convertit en un autèntic símbol del municipi, i que és l’element a l’entorn del que gira la Fira de la Cirera d’en Roca que enguany, diumenge 24 de juny, arribarà a la seva vintena edició.
 
Arenys de Munt ha aconseguit fer valdre un producte que només ells produeixen, no només com un producte comercial sinó afegint-hi un vessant gastronòmic que té la seva màxima representació en la Fira de la Cirera d’en Roca, el seu regidor d’Economia, i alcalde a partir del 15 de juny, Josep Sànchez, fa un recorregut sobre la Fira i el que ha significat la cirera pel municipi.
 
 
Que representa la cirera d’en Roca per Arenys de Munt?
La cirera està dintre de la marca  “Producte d’Arenys”, una estratègia nascuda per posar en valor allò que ens fa singulars La cirera és un producte propi d’Arenys de Munt, un producte que ja fa molts anys que es va posar en valor i afegint-la dins d’aquesta estratègia de Km 0, producte de proximitat… ens ajuda a enfortir propostes pròpies del municipi perquè vingui més gent. La cirera per si mateixa no és suficient però és un element més identitari i identificatiu d’Arenys de Munt.
 
Com promocioneu el producte?
Nosaltres enfortim sobretot la campanya de difusió de la Fira de la Cirera, cada any més potent i lligada al Producte d’Arenys, km 0, productes de la terra… Hem començat a recuperar espais periurbans, espais agrícoles i s’ha començat a sembrar vinya, entre altres coses. L’estratègia és promocionar el producte de proximitat al sector primari perquè quan vingui gent a visitar-nos tinguem coses pròpies a oferir.
 
Què representa la Fira de la Cirera dins aquesta estratègia?
La Fira és fonamental però no és l’únic, hem de ser capaços de trobar nous productes i saber-los vendre, fins ara no hi havia una visió global de tot plegat i semblava com si la Fira de la Cirera, les puntes o l’artesania de vidre que fa l’Artigas fossin coses diferents quan, en realitat, tot forma part del mateix. També és molt important el producte cultural com element per oferir als visitants i tot plegat d’una manera amable, pausada amb un concepte de slow city que posi en valor la vida tranquil·la, la natura, la família, la cuina saludable…
 
Aquest turisme que voleu promocionar compta amb establiments turístics?
De fet hem retocat el planejament urbà per poder fer càmpings i hotels, tenim cases de turisme rural i hut’s però no altra mena d’establiments que ara veiem com una estratègia positiva sempre i quan estigui dimensionat al municipi.
 
Realment l’oferta és molt diversa.
Arenys de Munt és una festa major continua, tenim una xarxa d’entitats molt potent que no para de fer coses, tenim molt de talent, tenim una escola de música potentíssima que està creant grups musicals de gran nivell que aprofita el poble i és un valor afegit increïble, iniciatives que potencien l’art, la creació…
 
Tindrà un gust especial la Fira per celebrar els seus 20 anys?
Si, serà una Fira molt especial perquè vint anys és una fita molt important i demostra que qui va començar amb la Fira ho va encertar. Els vint anys ens obliguen a fer-ho cada cop més bé, a donar-li més qualitat, més nivell i amb més activitats aprofitant tot el teixit associatiu del poble.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.