https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Judit Neddermann, cantautora catalana

Maresme
6ec8f23a185390c71ebf079585a50f75.jpg

Amb una veu carismàtica, íntima, suggerent, dolça i seductora, la Judit Neddermann irromp amb força en l’escena musical catalana. Nascuda a Vilassar de Mar, en una família de músics, ha heretat l’amor per les cançons i, a dia d’avui, s’està forjant una trajectòria artística important.

Tot i que ara debuta com a cantautora en solitari, també l’hem vist com a cantat dels grups The Gramophone Allstars, Verd i Blau, Clara Peya, Coetus i We Sing Wayne Shorter, a més a més de posar la veu al projecte “Cançons de la veritat oculta”, un homenatge a Pere Calders. 
 
La seva vàlua l’ha portat a rebre el Premi Miquel Martí i Pol del VII Certamen Terra i Cultura i el Premi Descobertes, així com quedar finalista aquest passat mes de desembre com Artista Revelació dels Premis ARC. També està nominada al millor disc de cançó d’autor 2014 (Premis Enderrock), Descoberta 2014 (Revista La Tornada) i a la Millor Cançó del 2014 (Revista Tornada). 
 
L’equip del Pànxing l’hem volgut conèixer i hem pogut descobrir que, a més d’agradar-nos com a artista, també ho ha fet com a persona. 
 
23 anyets i una magnífica trajectòria musical al darrera, plena de reconeixements, concerts i envoltada també de grans artistes i músics. Com descriuries aquest 2014 i què n’esperes del 2015?
Aquest 2014 ha sigut molt especial perquè he tret el meu primer disc com a cantautora i he pogut passejar les cançons arreu de Catalunya. El 2015 es presenta magnífic perquè m’esperen gires al Regne Unit i Alemanya, a més de seguir fent concerts per la meva terra amb tots els projectes on participo actualment. 
 
El teu primer treball discogràfic en solitari es titula “Tot el que he vist”, suposo que en referència a tot el que has vist i viscut fins ara. Però de tot plegat, què en destacaries? 
Destacaria l’amor per sobre de tot! L’amor per la família, l’amor romàntic, l’amor per l’amistat, l’amor al poble, a la terra, l’amor a la música, l’amor a viure! 
 
 
Com definiries la teva obra i el teu estil? 
L’estil el definiria com una mescla entre cançó, folk i pop; i la meva obra és íntima, positiva i sincera. 
 
A part del teu projecte musical personal, hem comentat que participes com a cantant en cinc grups més i com a guitarrista en un altre. Com t’ho fas? Com és el teu dia a dia?
He reduït una mica els projectes perquè no podia amb tanta cosa! Ara mateix lidero el meu projecte, colidero “Viatge d’hivern” de Franz Schubert amb el Quartet Brossa, i sóc cantant de The Gramophone Allstars Big Band i del grup de la Clara Peya. Aquests són els projectes actius on estic participant en l’actualitat. A això li hem de sumar totes les col·laboracions puntuals que em demanen per concerts concrets o per gravacions, de manera que el meu dia a dia és canviant i està ple de música. Però treballo molt perquè m’agrada molt el que faig, no és cap sacrifici. A més a més ho combino amb la docència en dues escoles (Taller de Músics de Barcelona i Aula de Música de Vilassar de Mar) i la direcció d’un cor que es diu VilasSons i que hem crescut fins a 80 cantaires.
 
Ja que has nascut a Vilassar de Mar, et volíem demanar que ens confessessis un racó del teu poble o del Maresme que sigui especial per tu.  
La plaça de l’Era és un racó de Vilassar que m’encanta i on he passat milers d’hores. 
 
Et desitgem una carrera plena d’èxits i d’experiències enriquidores!
Moltes gràcies! Espero veure-us en algun concert!
 
Això està més que fet!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.