https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Lina Morales, alcaldessa de Cabrils

Maresme
d8cf3ece83acdc19a43d37f85432072d.jpg

Des de 2011 Lina Morales és la primera alcaldessa que ha tingut Cabrils. Després d’un llarg recorregut per diferents càrrecs en la política municipal, les passades eleccions va assolir l’alcaldia i des de llavors governa des de la proximitat més absoluta als veïns del municipi. Trobar-la passejant pel poble, o a la terrassa més emblemàtica de Cabrils, escoltant a algun vilatà que li expressa dubtes, preguntes o alguna que altra preocupació és una escena quotidiana del dia  a dia de Cabrils.

A un any i molt poquet de les properes eleccions municipals, com veu el Cabrils de maig de 2014?
Penso que Cabrils és un municipi que, en aquests moments està força bé, evidentment tot és millorable però, avui per avui, crec que és un poble acollidor i amb una oferta engrescadora per sectors molt diferents de possibles visitants.

Quines són les principals ofertes?
A Cabrils podem oferir des d’una àmplia oferta gastronòmica, d’altíssima qualitat, no en va tenim la denominació de “Vila Gastronòmica”, a unes fantàstiques rutes naturals pels voltants del municipi, avantatges d’estar al peu mateix del Parc de la Serralada Litoral, o la visita, aquesta sí imprescindible, a l’Arborètum de Cabrils, un dels pulmons verds del Maresme i un dels pocs parcs europeus per gaudir d’una mostra de la natura i de la fauna de l’entorn en estat absolutament natural. A més també tenim per oferir passejades curioses com les que ens guien per la vintena de rellotges de sol que té el municipi en diferents edificis, o la que ens porta de font en font fins completar la Ruta de les Fonts amb alguna de ben curiosa. Evidentment a això jo afegiria la nostra oferta d’esport a la natura com les curses de BTT o les Caminades. Precisament tota aquesta oferta l’hem sistematitzat, fa molt poquet, en una Guia Turística “Cabrils, un indret per descobrir” que ho recull tot i que jo aconsello a tots aquells que vulguin venir a conèixer Cabrils.

Quina és la seva visió de futur per Cabrils?
El que més m’agradaria, i de fet la publicació de la Guia que he anomenat abans va per aquest camí, és que Cabrils fos un referent, no només de la comarca del Maresme, que penso que ja ho és, sinó un referent dintre de l’àmbit del turisme familiar de Barcelona i Girona.
Volem que Cabrils sigui el gran referent del turisme familiar ja que pel seu entorn aquest ha de ser l’objectiu. Un indret on les famílies puguin gaudir de tranquil·litat, fer passejades en natura, aprendre del nostre patrimoni, descobrir nous indrets, menjar molt bé i tot això a dues passes de Barcelona.

I un projecte de futur que ens pugui avançar?
Doncs, precisament en el camí de Cabrils com a referent de turisme, en aquests moments el que pot ser el gran projecte de futur és la possibilitat de treure profit de la Mútua, un edifici emblemàtic de l’arquitecte Antoni Bonet i en desús des del 2007. La Mútua, en mans de la Tresoreria de la Seguretat Social, ha estat impossible de vendre en 7 anys, en part per la seva limitació a ús socio-sanitari, ha estat això el que ens ha impulsat a fer un canvi dels seus usos en el POUM que permetrà que es reobri com  hotel de luxe, residència per a la tercera edat o centre formatiu universitari. Per a mi, l’existència d’una carretera privada, un auditori i un heliport li dóna tota la lògica a que acabi convertida en un hotel de luxe. A canvi, l’ajuntament rebria la cessió de tota la part baixa dels seus terrenys per fer una zona esportiva, parets d’escalada, un circuit de motos elèctriques, una zona d’estacionament de caravanes….o algun projecte similar que no afectés a la zona PEIN i que fos, sempre, en benefici del poble.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.