https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

13, juny del 2024

Search
Close this search box.

13, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Manel Silva, sushiman del Hapo Sake Bar

Maresme
759f97c0b78019bae1d5c944ddb38ac2.jpg
“El secret és la qualitat màxima del producte”.

Amb 18 anys va entrar a treballar de cuiner al Grup Tragaluz i la casualitat el va enviar a una de les cuines nipones. Des de llavors, Manel Silva s’ha dedicat a la cuina japonesa perfeccionant la seva manera de cuinar i acabant sent un dels propietaris del Hapo Sake Bar.
 
 Què és el més important de la cuina japonesa?
El producte, cuiden molt el producte, intenten no tocar-lo molt perquè mantingui el seu sabor, per això el peix cru o els tatakis, que només és marcar-los. Intenten mantenir el sabor del producte, per mi això és el més important.
 
Fora del sushi, sashimi, les tempures… hi ha més cuina japonesa?
Jo intento introduir coses diferents sempre en els menús de migdia perquè és més el moment de la cuina casolana, però la gent s’acaba quedant en la tempura, el sushi, els yakisoba… per molt que facis el que més vens és sempre això.
 
El secret de la cuina japonesa, sobretot quan parlem del peix cru, és el tall?
És el tall i és la qualitat. El secret és la qualitat màxima del producte tant en el peix com en les verdures, que també són fonamentals en la cuina nipona.
 
Com neix el Hapo Sake Bar?
Va començar com un take away, no hi havia aquest servei a Mataró i vam pensar que calia. D’aquell primer negoci va sortir aquest que, en principi, era més un lloc de sake perquè això no existia, era una cocteleria de sake i aperitius, un sakebar. Però cada cop ens demanaven més menjar i, a poc a poc, vam anar creixent en aquesta direcció, perquè la veritat és que el sake és molt complicat per a nosaltres (els occidentals).
 
Què li diries a aquell que no vol provar un japonès per l’angúnia al peix cru?
La gent ha de conèixer que la cuina japonesa no només és peix cru. Aquí tenim pasta, carn, pollastre, gyozas… Si el peix no agrada cru, tens salmó fumat. Si no t’agrada el peix cru, les possibilitats en un japonès són moltes.
 
Per què recomanaries a algú que vingui al Hapo Sake Bar?
Perquè  això, a part de cuina japonesa, és un concepte. Aquí tens la cuina japonesa amb els nostres tocs personals, pots provar sakes, tens ramen, és un local bonic i té un ambient diferent, no és el japonès clàssic on no se sent res, és més mediterrani, té un disseny, és un concepte més global.
 
SUSHI SAKE BAR
C/ Cuba, 32 
Mataró

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.