https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Maria Lluïsa Ruhí, regidora de Benestar de Vilassar de Dalt

Maresme
ba763338af1919bcd8c430bdedef987f.jpg
Torremar és una entitat molt estimada pels habitants de Vilassar de Dalt des de sempre. 

La seva manera de treballar ho ha aconseguit i simplement forma part del paisatge diari del municipi. La regidora de benestar social Maria Lluïsa Ruhi destaca la seva importància i el seu paper al municipi.

Com arriba Torremar a Vilassar de Dalt?
Al 1928 Lluís Folch i Torres, germà de l’escriptor, arriba a Vilassar per fundar Torremar. Folch i Torres era una persona que ja venia de treballar en temes assistencials a Barcelona amb el mètode Montessori i amb tot de tècniques educatives per a joves que no tenien una capacitat intel·lectual dintre de la normalitat, tècniques amb exercici físic, amb música, cantant, dibuixant… i aquí va muntar un espai molt innovador perquè era una casa pairal amb tot de casetes petites al voltant que és on es feien les activitats.
 
I sempre ha encaixat bé la institució al poble?
Torremar sempre ha estat molt estimat, és un centre que sempre ha format part del nostre paisatge, sempre ha participat molt en les coses del poble, sempre estan oberts a participar en qualsevol festa que es faci, per Sant Jordi, per Carnaval…., per la Festa Major i amb això s’ha aconseguit que el poble també els reconegui. Les escoles també s’hi han apropat i fan algunes activitats conjuntes, i això fa que els infants de Vilassar tinguin l’oportunitat d’entendre que hi ha gent amb unes altres característiques però que formen part del poble.
 
Com ha estat la gestió de Torremar?
Durant molts anys l’entitat era gestionada per la família Folch però va arribar un moment que no era viable perquè són centres molt costosos de mantenir i van decidir signar un conveni amb la Generalitat perquè aquesta es fes càrrec. La Generalitat el que fa es donar una concessió a una empresa i Catalònia ho ha portat durant molts anys, molt bé, ja que és una empresa que gestionava diversos centres de les característiques de Torremar, això va facilitar intercanvis entre centres i activitats compartides. Passats 10 anys la gestió havia de tornar a sortir a concurs i va guanyar Eulen. Ara Catalònia gestiona els tallers ocupacionals i els pisos tutelats i Eulen gestiona Torremar. 
 
I l’Ajuntament no té cap representació?
No representació però sí coses a dir. Tres cops l’any es fa un consell de participació on, a part de l’empresa i la Generalitat, l’ajuntament hi és convidat igual que les famílies que s’han organitzat en una associació, aquests consells són una manera de fer el seguiment i poder opinar. Per exemple en la darrera reunió de participació el representant de la Generalitat va explicar les millores planificades pels edificis adjacents de fusta. I els gestors van felicitar l’ajuntament per la seva predisposició sempre a ajudar amb el que calgui.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.