https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Marta de Santos, directora de la Residència Vora Balís (Grup VL)

Maresme
356d0906a24ee61467368201060f8c6f.jpg
Amb més de 40 anys d’experiència al servei de les persones grans. 

La residència Vora Balís, que pertany al Grup VL, es va crear l’any 2002 amb l’objectiu d’atendre a persones amb algun tipus de deteriorament cognitiu. L’any 2006 es va fer una ampliació de la seva ocupació i actualment disposen de 65 places de residència assistida i 20 places de centre de dia per atendre a la gent gran i acompanyar-la en el seu projecte de vida. 
 
Quins tipus de serveis oferiu?
Sempre diem que quan una persona gran entra a la nostra residència volem que entri amb totes les seves il·lusions. A partir d’aleshores som la seva nova casa. Com a residència, en l’actualitat tenim 65 places de residència de les quals 38 són publiques i 27 privades. I 20 places de Centre de Dia de les quals 5 són publiques.
Treballem per tenir totes les prestacions i comoditats perquè la persona se senti com a casa i, a la vegada, amb la seguretat de tenir a la seva disposició serveis com un metge privat, servei d’infermeria, fisioteràpia, teràpia ocupacional, psicologia i especialista de treball social. Disposem també de bugaderia interna i cuina pròpia. Les persones viuen en dos espais diferenciats: la unitat de psicogeriatria, per persones amb deteriorament cognitiu, i una altra unitat per persones més autònomes. El personal que treballa a la unitat psicogeriàtrica està format en la malaltia de la demència. Les persones que viuen al centre o les que vénen del Centre de Dia poden gaudir d’aquests serveis i, a part, també oferim serveis complementaris com: la perruqueria, podologia, reflexologia podal, teràpia amb gossos, servei de diagnosi especialitzat, servei de neuropsicologia i metges especialitzats en demència.
 
Explica’ns una mica el dia a dia d’un usuari de la residència i del centre de dia.
En el cor dels nostres serveis es troba l’Atenció Centrada en la Persona i intentem que els residents puguin tenir la máxima autonomia en l’organització del seu dia a dia. Un dia a Vora Balís comença a primera hora, un cop llevats i esmorzats, s’inicien les activitats que s’allarguen fins l’hora de dinar. Aquestes varien en funció, sempre, de les preferències i necessitats de la persona. L’oferta inclou activitats d’estimulació cognitiva, de teràpia ocupacional i de la rehabilitació/fisioteràpia. Les tardes estan dedicades a activitats més grupals i festives. Ens agrada fer sortides al poble i que ens visitin escoles, grups musicals, i totes aquelles activitats que ens complementin i ens ajudin a gaudir de tardes diferents. 
 
Parlem una mica de les instal·lacions de les quals disposa el centre, explica’ns una mica quins espais podem gaudir els usuaris del centre.
Tenim dues unitats diferenciades en dos pisos. Sales de TV, espai per visites de les famílies, dos menjadors amplis. Un gimnàs per fer la RHB, banys adaptats a totes les plantes, una terrassa i un jardí preciós amb una pineda que ens fa ombra a l’estiu. Disposem tant d’habitacions individuals com compartides i totes són exteriors i disposen de TV. Tot perquè els residents se sentin el més còmodes possible.
 
Quin creus que és el vostre punt diferencial amb la resta de residències.
El nostre entorn, amb la seva zona enjardinada, és un dels nostres punts forts. Disposem d’un jardí ampli amb una pineda d’ombra i un espai més assolellat que tots els nostres residents valoren molt. A més estem molt ben connectats amb el poble, el tren i al costat de la nacional. A l’entorn disposem de cafeteries i establiments per gaudir amb les visites. I, sobretot, el nostre personal i la forma de treballar a través de l’Atenció Centrada en la Persona, acompanyant a la persona en el seu Projecte de Vida i adaptant-nos a les seves necessitats i preferències.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.