https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant Vicenç de Montalt

Maresme
bed16ceab631edf04de8580429589126.jpg
“A Sant Vicenç de Montalt vivim entre el mar i la muntanya”.

Miquel Àngel Martínez i Camarasa és alcalde de Sant Vicenç de Montalt des del 2007. Un santvicentí, lleidatà de naixement, que viu la vida del seu poble intensament des de la passió i la responsabilitat. Coneix bé les fortaleses però també les febleses del seu poble i treballa per potenciar-ne unes i superar-ne les altres.
 
 Quina diria que és la millor qualitat d’un poble com Sant Vicenç de Montalt?
La seva qualitat de vida, sense cap mena de dubte. Gaudim d’una altíssima qualitat de vida. La gent, quan ve a Sant Vicenç de Montalt, sigui a viure o d’estiueig, busca tranquil•litat i bons serveis, i això ho tenim amb escreix. A més, l’orografia del municipi fa que visquem entre el mar i la muntanya. De fet, hi ha molta gent que pensa que Sant Vicenç no té platja quan a Sant Vicenç tenim les platges més llargues del Maresme, un quilòmetre i mig de sorra. D’aquí el nostre lema “del mar al Montalt”.
 
 Parla de serveis amb escreix…
Sí, tenim uns serveis fantàstics. No és habitual que un municipi de poc més de 6.000 habitants tingui camps de futbol, piscina, pavelló, un centre cívic amb gran activitat cultural, un espai lúdic d’esbarjo i un autobús que circula tot el dia i que enllaça tots els punts del municipi i amb l’estació de Caldes.
 
 Quins esdeveniments culturals destacaria a Sant Vicenç?
La trobada de gegants anuals, que és espectacular, ja que ens visiten moltes colles, l’Escudellada de la Festa Major d’Hivern (que aquest any arriba a la seva XXIII edició) i el Mercat Medieval, també durant la Festa Major d’Hivern. A més, organitzem activitats esportives de molt renom com la Montaltrek, en la que estem ja en uns 800 participants en cada edició i hem començat a organitzar un triatló que també està tenint un gran èxit de participació.
 
 A més, Sant Vicenç és la seu del Museu del Pessebre de Catalunya.
Efectivament, un museu on hi ha figures de pessebristes d’arreu del món, també de santvicentins, i on cada any s’exposa un pessebre monumental. Tenim molta cura de tot el món de l’art i disposem d’una sala d’exposicions per potenciar els grans artistes que tenim a Sant Vicenç: pintors, escultors… tenim una molt bona escola de música que vetlla, des de fa més de 10 anys, per la sensibilitat musical de la canalla i gaudim d’un teixit associatiu molt ric i consolidat que ajuda a mantenir tradicions, cultura i art sempre en actiu.
 
 El Maresme és un referent de la gastronomia de proximitat. Sant Vicenç compta amb algun producte estrella o amb algunes jornades específiques?
Bé… a Sant Vicenç van néixer les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet que després van passar a ser comarcals. Buscàvem un producte  de proximitat que identifiqués la nostra zona i finalment el vam trobar en la patata, un producte molt arrelat a la història de Sant Vicenç de Montalt. La veritat és que cada any tenim molt èxit; els restauradors santvicentins elaboren plats amb patata i organitzem una jornada en la qual presentem el producte elaborat de diferents maneres. A més, a aquesta jornada cada any convidem algun personatge mediàtic relacionat amb el món de la gastronomia per fer les jornades encara més atractives. 

 
Consulta el programa de la Festa Major: aquí
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.