https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM

Maresme
1e8d844d594065c9fcbe0c269ecac61e.jpg
“A nivell comercial només Mataró pot fer-nos ombra”.

Amb només 38 anys Miquel Buch és alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis. Apassionat de la política des de molt jove, regidor des de 1999 i alcalde des de 2007, parla amb orgull del seu municipi i amb il·lusió dels projectes de futur. 
 
Quin és el potencial turístic de Premià de Mar? 
Fa molts anys que sóc del parer que el Maresme té un gran potencial que no es pot plantejar a nivell de municipis individuals, perquè si ho fem així ens equivoquem. Des del Baix Maresme hem de tenir clar que podem ser un pol d’atracció del turisme de qualitat que visita Barcelona, precisament amb aquesta intenció es va crear, en el seu dia, el Consorci de la DO Alella com un paraigua que aglutina, més o menys, tota una sèrie de pobles, i sota la bandera de l’enoturisme poder fer accions que, llavors sí, cada municipi amolli al seu perfil.
 
I dins d’aquest marc… quina seria l’oferta específica del municipi?
Bé, a nivell comercial crec que només Mataró pot fer-nos ombra. En aquest sector tenim la millor, i més àmplia, oferta de tot el Baix Maresme, més de 600 establiments que ofereixen de tot.
A més del comerç tenim una oferta cultural important, el teatre de l’Amistat, amb una programació estable molt potent, amb obres que pots veure a Barcelona amb la comoditat de no bellugar-te del municipi. Un cinema d’estrena i, des de la reforma de l’Amistat, amb producció digital, una programació de cinema i teatral infantil potent i importat… 
 
Premià compta a més amb una oferta museística molt específica…
Tenim dos museus molt importants, el Museu de l’Estampació i el Museu Romà, inaugurat tot just ara fa un any.  El Museu de l’Estampació és un model inèdit en centenars de quilòmetres i un record dels nostres orígens, Catalunya va ser capdavantera en el sector tèxtil i, concretament, a Premià de Mar van ser molt bons en el dibuix per a estampació. Aquest museu recorda aquells orígens de l’estampació i la història d’aquesta i de les seves tècniques fins avui. 
 
Pel que fa al Museu Romà només n’hi ha tres d’aquestes característiques: un a Espanya, un a Portugal i el nostre. El que el fa especial és la tipologia de les seves parets, es tracta d’una casa de planta octogonal, de gran alçada gràcies a que la construcció va quedar enclotada entre dues rieres i els sediments van permetre la seva conservació fins a una gran alçada, això a la vegada ha permès que es  conservin perfectament les zones d’aigua i totes les seves instal·lacions.
 
Els Pirates són sense cap dubte la festa estrella del municipi. Com s’arriba a una festa a la que ve gent de tota la comarca?
Els Pirates són la bogeria. Aquest any celebrem els 20 anys i… com s’arriba… doncs una mica per casualitat i un molt per la bona feina de la gent de Premià. Per casualitat perquè una cosa que va començar com un acte més de festa major s’ha acabat convertint en l’eix de la festa i això ha estat gràcies a la quantitat d’associacions, entitats i gent que col·labora en el seu muntatge, en el seu manteniment, en la seva preparació… perquè la festa dels Pirates és participació ciutadana pura i dura, que compta amb el suport de l’administració, però ciutadania en estat pur.
 
Projectes de futur…
En aquests moments el més important és el nou port marítim. A part del que representarà a nivell esportiu comprendrà una zona d’oci nocturn (allunyada del centre urbà) així com una zona de comerç que haurem de saber encaixar amb la zona tradicional de comerç del centre.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.