https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Mireia Ferrer i Marta Denia, Coordinadores de la secció femenina de l’AE Santa Susanna

Maresme
7b3e68c2237389eba9a84cac0d2f137d.jpg
“Els tabús sobre el futbol femení han de desaparèixer completament”.
A què atribuïu l’auge del futbol femení dels darrers anys? 
Marta: A que comença a haver diners pel mig, tot i que encara no estem al mateix nivell dels homes perquè tot es mou per interessos. Al futbol femení encara li queda recorregut i no sabem quin és el seu sostre. Tot dependrà del que facin els grans equips com el Barça i de com ho repercuteixin a les seves bases.
Mireia: No hi ha comparació amb el masculí. Estem orgulloses d’on hem arribat però és normal que encara es parli més del masculí per tot el que mou. Ara els diners porten a patrocinadors, les jugadores comencen a guanyar diners i això fa que el nivell creixi. I també gràcies a tenir més visibilitat, les nenes perden la vergonya.
 
Quins reptes té encara per endavant el futbol femení? 
Mireia: Encara ens trobem amb algun pare que minimitza l’interès de les nenes pel futbol. Els humans som així… però hem d’entendre que l’esport és exactament el mateix sigui quin sigui i els tabús sobre el futbol femení han de desaparèixer completament. Qui el critica és que ha vist molt poc futbol. I a nivell intern cal que es pugui acabar signant un bon conveni professional perquè a les jugadores que es queden embarassades no se’ls acabi la carrera esportiva. Han de poder seguir cobrant durant la baixa i reincorporar-se a la feina després. Això també ajudaria moltíssim. 
 
En el cas de l’AE Santa Susanna, com es conjuga l’exigència davant la competició amb la vessant formativa? 
Marta: Independentment de si són jugadores de l’Escoleta o dels equips de competició, els valors sempre han estat els mateixos. Volem formar persones i jugadores, com a individu i com a col·lectiu. Després és l’estat del propi col·lectiu el que fixa en cada cas el percentatge de pressió davant la competició.
Mireia: Volem que les nenes tinguin l’oportunitat de jugar a futbol amb altres nenes sota els valors del respecte, el compromís i el sentiment de pertinença a un col·lectiu. Juguem a un esport i s’ha de ser competitiu, però basant-nos amb valors humans. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.