https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

13, juny del 2024

Search
Close this search box.

13, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Núria Cuevas, coordinadora de l’associació Comerços Associats de Premià

Maresme
2b52b30350e84b1abd5ad379387c0403.jpg
“El comerç local és el que dona vida als carrers de Premià”.

La Núria Cuevas, coordinadora de Comerços Associats de Premià, em rep a l’oficina de l’associació, ubicada al carrer Joan XIII núm. 2. Quan arribo em fa entrar amb un gest mentre parla per telèfon. Està atenent algú que li demana sobre una subvenció. Ella li demana detalls i l’assessora sobre com accedir-hi. Té la taula plena de papers i la paret folrada de dissenys diferents del logotip de l’entitat. La nostra conversa em permetrà conèixer millor l’associació i entendre el funcionament del comerç local, un sector que sobreviu en un món cada vegada més globalitzat.
 
Què suposa formar part de Comerços Associats de Premià (CAP)?
El fet de formar part d’una entitat amb establiments locals permet als socis integrar-se en una xarxa comercial potent i facilita el contacte entre ells. Els oferim campanyes de dinamització i fidelització del client durant tot l’any, així com suport per fer qualsevol tràmit i els informem de totes les novetats que es produeixen per part de totes les administracions: l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i l’Estat.
 
Quines són les accions més importants que feu?
Potser les dues grans cites de l’any són les fires comercials. En fem una al maig i una altra a l’octubre, que permeten als socis promocionar-se, donar-se a conèixer a ciutadans que no han passat mai per la seva botiga. Les fires es fan en una plaça molt cèntrica i s’organitzen activitats paral•leles que atrauen molta gent. Es crea un ambient molt distès, de manera que els comerciants poden explicar molt bé el seu producte o servei. També es poden oferir molt bons preus perquè es posen a la venda estocs. A banda de les fires, durant l’any organitzem moltes altres accions que ajuden els comerciants a fidelitzar els seus clients i captar-ne de nous: sortejos, descomptes i aparcament de franc, campanyes als mitjans locals, entre moltes altres coses. 
 
Quins són els reptes més importants que ha d’afrontar actualment el comerç local?
És important adaptar-se als nous hàbits de consum. Els comerciants han de saber aprofitar la tecnologia i les xarxes socials per oferir un millor servei. S’ha de tenir molta cura del client físic, oferint una atenció molt personal i especialitzada però, alhora, s’ha de tenir presència a l’àmbit digital; quan un ciutadà busca un producte o un servei a Internet, ha de trobar la teva botiga. I s’han de saber utilitzar canals com Twitter, Instagram o Facebook, que poden ser grans eines de promoció.
 
Malgrat que les grans superfícies tenen un gran públic, hi ha una part de la ciutadania que sembla voler tornar al comerç de tota la vida. Ho noteu? Què busca aquest tipus de client?
Sí. Actualment hi ha nous negocis que s’obren per satisfer aquesta demanda: productes de proximitat, compra a granel, tracte més personal amb el botiguer, etc. Tot i que hi ha gent que segueix preferint anar a la gran superfície, també hi ha una part de la ciutadania que busca una experiència més calmada: botigues que estiguin a prop de casa, que permeten canvis còmodes i que permeten una relació de confiança amb el comerciant.
 
Quina importància té el comerç local per a una població?
És importantíssim, tant en un poble com en una ciutat, que hi hagi un teixit comercial actiu: el comerç és el que dona vida als carrers de Premià. En un carrer on només hi ha habitatges, la gent entra i surt de casa, no hi passeja. Quan es tanquen els llums dels domicilis, els carrers moren. Els carrers amb botigues atrauen gent, els ciutadans hi passegen. Imaginem els carrers de Premià sense les seves botigues: serien buits, sense vida.
 
Quins projectes teniu entre mans?
L’any 2020 farem 20 anys. Celebrarem l’aniversari de moltes maneres, però estem treballant molt en una renovació a fons de la nostra imatge. Ho estem acabant de perfilar: proposarem canvis importants i molt interessants pels nostres socis.
Amb aquest anunci de renovació acabem la nostra conversa. Ja fora de micròfon continuem xerrant uns minuts: la Núria es mostra molt optimista. Creu molt en el comerç local i està convençuda que amb l’empenta dels comerciants el maridatge entre el comerç local i els ciutadans tindrà una llarga vida. Em contagia el seu entusiasme i decideixo anar a voltar. A veure què trobo. 
 
QUÈ OFERIM ALS ESTABLIMENTS ADHERITS
 
• Campanyes de promoció
• Fires comercials
• Descomptes en aparcament
• Fitxa del teu negoci a www.comercpremia.cat
• Presència i promoció al Facebook de l’entitat
• Formació gratuïta
• Carnet de Comerç Premià i descomptes entre socis
• Participació en presa de decisions
• Oficina d’atenció als socis
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.