https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Oriol Calvo, director del Museu del Càntir d’Argentona

Maresme
7039668d722ecb7c8876eb426d3a8533.jpg
El director gerent del Museu del Càntir d'Argentona, Oriol Calvo, ens explica els canvis i totes les novetats de la nova edició.

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d'Argentona, enguany estrena dates i es trasllada al primer cap de setmana de juliol, a més passa a anomenar-se Argillà Argentona. Fira Internacional de Ceràmica d'Argentona, una marca que unifica tres fires de ceràmica importants d'Europa. El canvi de nom també vol fer patent la separació de la Fira de Ceràmica de la Festa del Càntir, que es continuarà celebrant el 4 d'agost, coincidint amb la diada de Sant Domènec i la Festa Major d'Argentona.
 
El plantejament de dates de la Fira és un tema estratègic?
La Fira vol ser la trobada més important de Catalunya, de fet ja ho és, però els reptes canvien i per continuar sent-ho era necessari replantejar algunes coses. Fa 25 anys que fem el format de fira al carrer amb ceramistes i terrissaires de tot arreu i potser  el format estava patint un cert esgotament. Es en aquest moment quan replantegem la fira i fixem nous objectius.
 
 
 Quins són aquests nous objectius?
El primer atreure els millors ceramistes del món, amb les dates antigues coincidíem amb altres fires de l'estat espanyol i de l'estranger i això provocava una competència absurda. Amb el nou format el primer objectiu ja està aconseguit, traient la fira del mes d'agost i passant-la al primer cap de setmana de juliol ja tenim 90 inscripcions provinents d'arreu d'Europa, és el primer cop amb aquest nombre d'inscrits. El segon objectiu és atreure més públic però en el sentit d'un públic més format, aconseguir arribar a un tipus de públic al que potser no hi arribaven, arquitectes, aparelladors, interioristes, decoradors… aquest públic a l'agost no el teníem, però per veure si aconseguim aquest segon objectiu haurem d'esperar que arribi la fira.
 
Per què el canvi de nom a Argillà Argentona?
Es un dels canvis importants. La Fira d'Argentona s'ha associat amb dues fires molt importants de ceràmica, de França i d'Itàlia, que porten aquest nom. Vam decidir adoptar aquest nom pel seu gran prestigi a Europa en qüestió de fires de ceràmica, i això ens ajudarà a posicionar-nos més ràpidament.
 
Que oferirà aquesta “nova” fira?
La producció de 90 ceramistes i terrissaires de tota Europa, un luxe que només per ell val la pena apropar-se perquè no n'hi haurà cap més del mateix nivell, amb mostres  des de terrissa tradicional fins a la més avantguardista. HI hauran també tallers en viu, a banda dels nostres tallers es faran unes cuites de ceràmica a la nit, perquè sigui mes espectacular i vistoses, un concurs de torn adreçat als ceramistes a veure qui fa la peça més alta. I a més una novetat, enguany hi ha un acord amb l'Associació de Ceramistes de Catalunya que gestionaran un nou espai de taller a la Plaça Nova.
 
 
Tota l'organització depèn del Museu del Càntir?
Sí, de fet l'organització des del Museu garanteix la seva qualitat ja que som nosaltres els que sabem de ceràmica. Els canvis també ens han servit per demanar l'ocupació de nous espais que fins ara, a causa de la Festa Major, no podíem usar, com la Plaça Nova i l'avinguda Puig i Cadafalch, d'aquesta manera podem tornar al centre de la vila.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.