https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, abril del 2024

Search
Close this search box.

15, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Pep Campí, un dels propietaris, i Gerard de Clasca, sommelier de L’Era Restaurant

Maresme
df5c103d684de73fb06b5a1cedf6d0f9.jpg
“És important aconseguir vins de molta qualitat a un preu raonable”.

Un gran jardí, un plegat d’espais diversos, un entorn amable… estem a L’Era d’Arenys de Munt, un restaurant amb una oferta gastronòmica producte de la fusió de la més tradicional cuina de les àvies i la més moderna cuina contemporània i que ha estat el guanyador, a la província de Barcelona de la categoria B, del 7è Concurs Cartaví. En Pep Campí, un dels propietaris, i el sommelier, Gerard de Clasca, ens parlen de L’Era i del premi.
 
Quan fa que funciona L’Era? Com neix un restaurant com aquest?
L’Era neix com un repte d’unes germanes, la Núria i la Georgina, el marit d’una d’elles, jo mateix (el que parla és en Pep) i el pare d’elles. Un terreny erm, un caprici, un somni i al 1994, quan érem unes criatures intentant decidir encara quina carrera estudiar, ens vam trobar treballant en un restaurant, nostre. I, tot i els maldecaps que representa un negoci familiar, sempre hem format un bon equip i la prova està que 21 any després continuem funcionant i amb èxit.
 
Quin tipus de cuina oferiu?
La nostra oferta gastronòmica es basa en una fusió de cuina tradicional i contemporània. Sempre treballem a partir del producte de proximitat i de mercat, donant especial importància a la cuina de les estacions, és per aquest motiu que participem en totes les Jornades Gastronòmiques que organitza el Consorci de Turisme. A més ens hem guanyat una molt bona reputació com cuiners d’arrossos i de bacallà.
 
La carta de vins de L’Era és un tret distintiu. Com s’arriba a oferir una carta com la vostra?
(Gerard de Clasca s’embala ràpid quan se li toquen els vins). Sobretot estimant el vi. El vi pot arribar a ser una passió i quan comences només vols trobar vins millors que els anteriors per poder oferir als teus clients i que ells gaudeixin tant com tu.
 
I mimant així els vins s’arriba a guanyar un dels premis CartaVi dels 2015. Què valora aquest guardó?
Per sobre de tot la defensa i promoció dels vins de les 11 DO de Catalunya. Et valoren que tinguis la màxima representació de DO catalanes, però preval que abundin les de la teva zona, en el nostre cas la DO Alella, tot i que Arenys de Munt no en formi part. A més es valora tot un seguit d’elements com la descripció de les bodegues a la carta, el disseny mateix de la carta, la conservació dels vins, que les copes dels serveis siguin les adequades per cada vi…
 
Per accedir a guanyar un premi com aquest deuen dominar la carta vins molt cars?
Noooo, aquesta és una gran equivocació. Precisament perquè ens estimem el vi i la seva cultura creiem que és important aconseguir vins de molta qualitat a un preu raonable. Per això s’ha de buscar molt i provar molt però, fent bé la feina, el mercat està ple de vins amb aquestes dues característiques.
 
El tòpic de vi negre-carns, vi blanc-peix i marisc. Tòpic o realitat?
Tòpic, tòpic!!. Partim de la base que el client és lliure de beure el que vulgui o li vingui de gust, nosaltres podem aconsellar, des dels nostres coneixements, però està clar que el que millor coneix el seu gust és un mateix i hem d’acabar una mica amb tots els estereotips que viuen al voltant del vi.
 
Una recomanació….
En aquest moments, i sense cap mena de dubtes per la nostra part, Martí Fabra blanc de la Masia Carreras. Un vi que és una autèntica meravella, que quan el vam provar va ser un “és aquest: el vi”.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.