https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Pep Minguez, director del Festival Revela’t

Maresme
279810b1a078e5220b8ee767432925a7.jpg
“La fotografia analògica segueix tan vigent com sempre”.

El Pep Mínguez és el director del Festival Revela’t des dels seus inicis. En aquell moment la idea inicial va sorgir com una trobada de 4 bojos per la fotografia analògica sense cap repercussió més. Però aquella trobada única va desbordar als seus organitzadors i un any després naixia el Revela’t com el Primer Festival Mundial de Fotografia Analògica, amb reconegut prestigi i les visites de primeres espases a cada edició. Enguany, un any més entre el 20 de maig i el 5 de juny, només els caps de setmana, Vilassar de Dalt es vestirà, viurà i respirarà fotografia analògica per tots els seus racons i al seu capdavant, com sempre un any més, estarà el Pep Mínguez.
 
Com es passa d’una trobada de bojos per la fotografia analògica a un Festival de l’envergadura i prestigi que té avui el Revela’t?
Doncs la veritat una mica per casualitat. Aquells quatre que pensàvem que seríem en aquella primera trobada vam ser molts més i la mateixa gent ens va anar impulsant i animant. A partir d’aquí et poses les piles i busques fer a cada edició coses més importants, més interessant i sempre millors.
 
Davant de la gran acceptació del Revela’t. Potser hauríem de treure’ns del cap que la fotografia analògica és una cosa del passat?
I taaaaant!!! La fotografia analògica segueix tan vigent com sempre. Podem deixar la productivitat per la digital, i amb l’analògica parlar de plaer, de sentir, de tocar, d’implicar-se, de fotografiar per plaer pur, exclusivament plaer. Segurament és per aquest motiu que molts fotògrafs opten per fer els seus treballs personals en analògic.
 
O sigui que podem dir que l’analògica no torna… és que mai havia marxat…
Exacte… sempre ha estat. En un moment determinat alguns van confondre productivitat i facilitat de manipular imatges amb creativitat, i al final molts han tornat una mica cansats de no trobar allò que buscaven i, a la vegada, els més joves descobreixen en les tècniques analògiques possibilitats creatives que desconeixien.
 
Davant d’això que dius. Quin és el públic del Revela’t… nostàlgics o joves descobridors?
El públic és majoritàriament jove. Contínuament hem de desmentir el tema de la nostàlgia i el romanticisme, de fet l’anunci d’aquesta edició va per aquí. No és possible sentir nostàlgia, por exemple, d’una tècnica del XIX si no s’ha viscut en aquella època, és una tonteria. Jo penso que és una creença induïda per les marques, però per sort això va canviant poc a poc i cadascú pot triar amb quin sistema se sent més còmode.
 
Quines són les sorpreses o les estrelles d’aquesta nova edició?
Bé, coses bastant impensables per a nosaltres en la nostra primera edició, com una exposició de Michael Kenna, també comptem amb la presència de Juan Manuel Castro Prieto, una gran exposició del japonès Masao Yamamoto, i fins 50 exposicions en diferents equipaments del municipi. Estem especialment orgullosos de tornar a tenir a la Joana Biarnés, que presentarà el seu documental “Una entre todos”, així com xerrades amb gent de la categoria de Manel Armengol, Kim Manresa, Samuel Aranda o Castro Prieto.
A més a la fira comercial tindrem carpes de primeres marques de fotografia, amb presentació de nous productes o revelar la nostra primera fotografia en el laboratori de White Rabbit. Els assistents podran participar en la vuitena edició de Picsharing , un intercanvi de fotografies, només analògiques i activitats infantils.
I evidentment dissabte 28 de maig caldrà donar-ho tot al ReBelat, amb B, la festa nocturna que farà vibrar amb el lema d’aquest any Forever Young, perquè la fotografia analògica sempre serà jove i actual.
Evidentment esteu tots convidats a venir i gaudir del Festival, segur que l’any vinent torneu!!
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.