https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Renovació a Vilassar Comerç: Impuls per al Comerç Local

Maresme
fotovilassar comerç

Descobreix com l’Associació de Comerciants de Vilassar de Mar ha evolucionat des de la seva fundació el 2007, i com la nova junta directiva, liderada per un apassionat defensor del comerç local, encara més iniciatives per dinamitzar el poble i promoure el consum local.

Nova imatge corporativa i nova junta de Vilassar Comerç: una mica la història de l’Associació, com ha evolucionat, qui forma part de la nova junta directiva? Per què t´has presentat al capdavant?

L’Associació de Comerciants de Vilassar de Mar va sorgir el 2007 de la unificació de diverses associacions locals per crear una entitat més robusta i representativa davant les administracions. Actualment, la junta està formada per 11 voluntaris que representen tots els sectors comercials locals. La meva decisió de presentar-me al capdavant va sorgir de la meva passió pel comerç local i la voluntat de contribuir al seu creixement i desenvolupament.

Quins són els objectius concrets o nous reptes que planegeu aconseguir a curt i llarg termini?

Els nostres objectius principals inclouen fomentar la participació de tots els comerços en la dinamització del poble i buscar noves formes d’impulsar el consum local. A curt termini, estem implementant programes com les fires comercials i estudiant noves iniciatives. A llarg termini, aspirem aconseguir una major implicació dels comerciants i superar els reptes que ens plantegem.

Quins programes o activitats teniu pensats dur a terme aquest any per promoure el consum local?

Tenim previst organitzar diverses fires comercials com “Fora Estoc”, “Tastet”, i altres esdeveniments que promoguin el consum local. A més, estem estudiant noves iniciatives per atraure l’interès dels residents i visitants cap als nostres establiments.

Quins són els principals reptes que enfronta l’associació i com es planeja superar-los?

Un dels principals reptes és aconseguir la implicació de més comerços i negocis, especialment en un context on les subvencions governamentals estan reduint-se. Planejem abordar aquest repte mitjançant estratègies de promoció més efectives i involucrant activament als membres de l’associació en les decisions i accions.

En quin moment es troba el comerç a Vilassar de Mar?

El comerç a Vilassar de Mar s’enfronta a canvis constants en els hàbits de consum, cosa que requereix adaptació i innovació per part dels comerciants. Tot i això, la proximitat, el tracte personalitzat i el valor que aporten al poble continuen sent els seus punts forts.

Quin són els seus punt forts? I febles?

Els punts forts del comerç local són la proximitat amb els clients, el tracte personalitzat i la vitalitat que aporten al poble. Imagina un Vilassar de Mar sense comerç: seria un lloc trist, mancat de vida i insegur. Pel que fa als punts febles, cal treballar en millorar la visibilitat dels establiments i adaptar-se als canvis del mercat.

Quin creieu que és el nivell de conscienciació i sensibilització que té el ciutadà sobre la importància del comerç local? Heu detectat alguna evolució en els últims anys?

La conscienciació sobre la importància del comerç local ha anat en augment en els últims anys, però encara hi ha feina per fer. És crucial continuar educant i sensibilitzant a la comunitat sobre els beneficis de comprar a establiments locals. Hem detectat una evolució positiva en aquest sentit, però encara queda camí per recórrer.

Per què ser associat?

Ser associat a Vilassar Comerç ofereix diverses avantatges, com la possibilitat de participar activament en les iniciatives i esdeveniments que organitzem, així com accedir a serveis i informació rellevants per al comerç local. A més, ser part d’una comunitat cohesionada ens permet fer front als reptes i aconseguir els nostres objectius de manera més efectiva.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.