https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Rosa Funtané, alcaldessa de Montgat

Maresme
e7d28dbd2cf37020eecd5483b6f40cec.jpg
“Montgat no ha deixat de ser un poble i el fet de seguir-ho té el seu encant”.

De veu suau, formes delicades i rialla fàcil, es veu la determinació en els seus ulls, la fermesa un cop presa una decisió i les ganes de fer del seu municipi de naixement un exemple per a la comarca i el lloc on els montgatins desitgen viure.
 
Quin és el principal tret de Montgat per convertir-se en un pol turístic?
Montgat compta amb molts elements però crec que el principal avantatge sobre altres pobles és la proximitat a ciutats importants com Barcelona o Badalona i una accessibilitat, tant amb tren com per carretera, fantàstica i fàcil. A això cal sumar que malgrat aquesta proximitat a grans nuclis no deixa de ser un poble i el fet de seguir sent poble té el seu encant.
 
Què vendria a un forani per venir a fer el turista al seu municipi?
(esclata en una riallada) Bufff no acabaríem mai… Tenim diversos BECIN’s (Béns Culturals d’Interès Nacional), tenim BECIL’s (Béns Culturals d’Interès Local), tenim una subhasta (l’única cantada a viva veu que perviu a Catalunya) protegida com a Bé Immoble; tenim un fantàstic Mapa de Patrimoni Cultural i Natural per fer diverses rutes pel municipi (de masies, de fonts…); tenim una oferta gastronòmica àmplia i d’altíssima qualitat; tenim unes magnífiques platges…
 
Unes platges envejades per altres municipis de la comarca…
Sí, tenim la sort de tenir unes platges amples i que conserven bastant bé la sorra, i a més hi aboquem esforços per mantenir-les en un estat immillorable. Ja fa anys es van uniformar les guinguetes perquè totes fossin iguals, hem instal·lat vestidors d’us públic, a més, donat que tenim problemes d’instal·lacions, usem la platja tot l’any, per exemple per fer activitats esportives com beach tennis o volei platja.
 
A nivell de millores… projectes de futur?
Bé ara per ara ens agradaria finalitzar el projecte del passeig marítim però per aquest projecte estem pendents de les aportacions econòmiques supramunicipals. D’altra banda volem fer un replantejament de la plataforma litoral mitjançant un procés de participació ciutadana, en aquest cas cal, per sobre de tot, buscar un ús millor i més profitós pel municipi que el de fer de pàrquing.
 
Si com alcaldessa hagués de destacar un element concret del seu municipi què en destacaria?
Segurament el nostre potent teixit associatiu. El fet que el poble tingui 11 barris provoca que sempre hi hagin coses organitzades perquè sempre hi ha un barri o un altre que fa alguna cosa. A més tenim dues festes majors molt potents, una per Sant Jordi i una per Sant Joan, identificades amb el “Montgat del Fum” i el “Montgat del Peix”; la commemoració del desembarcament de 1705, per l’11 de Setembre amb una fira i un campament de l’època….; la Festa de cara al mar, per la Verge del Carme, el dissabte més proper a la diada de la Verge del Carme. En definitiva podem dir que som un poble d’allò més dinàmic!!!
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.