https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Tanit Difusió Cultural defensa la gran riquesa del patrimoni maresmenc

Maresme
b73be2d81305828fc0ad7fdcbc37be3c.jpg

L'historiador Gonzalo Berger i l'antropòloga Paula Lloret treballen fa anys, des de l'empresa Tanit Didàctica i Difusió Cultural, per dinamitzar i apropar el patrimoni  cultural a tots els maresmencs…

Quina és la feina que feu des de Tanit Difusió Cultural?
La nostra feina està absolutament vinculada a la gestió del patrimoni, des de la seva valorització i dinamització, amb tota mena de projectes (creació d'itineraris culturals, projectes museogràfics o festes de divulgació històrica), a la gestió de museus o jaciments arqueològics i la realització de visites guiades i tallers didàctics experimentals per a tota mena de grups, però especialment per als escolars.

Per què especialment als escolars?
Per nosaltres és essencial que els més petits, els maresmencs del futur entenguin i estimin el nostre llegat cultural i se'l facin seu, només així la nostra feina té sentit. Des de Tanit ens acostem als processos històrics d'una manera activa. L'aprenentatge de la història esdevé una experiència on participen tots els sentits i això fa que els nens s'entusiasmin i vulguin saber-ne més, alhora que el coneixement adquirit els hi serà més difícil d'oblidar.

Què pot oferir el Maresme al visitant?
Nosaltres vam apostar pel Maresme des del minut 0 (som maresmencs!) i és que la nostra comarca té molt per oferir. Tenim un ric patrimoni i cada cop més ben treballat i preparat -i això és una feina que s'ha de valorar i reconèixer a l'administració. Tenim mar, muntanya, bona gastronomia i un seguit de pobles amb un valor afegit, una singularitat que fa del Maresme un lloc ideal per fer una escapada de cap de setmana o d'un dia i, per què no, també per anar a visitar el poble veí…

De vegades marxem molt lluny a conèixer coses i no visitem les que tenim ben a prop.
Cert, és molt habitual, creiem que és un aspecte que hem de canviar els maresmencs – i ja ho estem fent- hem de ser els millors ambaixadors de la nostra terra, els primers consumidors dels nostres vins, el nostre comerç i com no del nostre patrimoni cultural!


Tanit didàctica i difusió cultural té la seva seu a Vilassar de Dalt i podeu conèixer més a fons la seva tasca o la oferta d'activitats culturals al Maresme a www.tanitdifusio.cat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.