https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

El Tast del Montalt, un fantàstic concurs de microteatre amateur

Maresme
ALCALDE SANT VICENÇ
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt organitza enguany, per primer cop, un concurs de microteatre a l’aire lliure, en el qual es representaran diferents espectacles teatrals de curta durada a diferents espais del municipi el proper mes de maig. Una gran aposta per promoure l’interès vers les arts escèniques i, especialment, en tot allò relacionat amb el món de la interpretació i escriptura de guions teatrals per a peces de microteatre. Des de Pànxing hem volgut entrevistar a l’alcalde de Sant Vicenç, en Javier Sandoval, perquè ens expliqui més detalls d’aquest nou projecte cultural.

Quin és l’objectiu o l’interès per aquest nou projecte cultural i teatral?

Aquest esdeveniment forma part d’una ampliació de la nostra agenda cultural que estem portant  a terme. En aquest cas específic, hem cregut convenient donar sortida al microteatre, i fer-ho al carrer. Pot ser un format molt atractiu i que encara mai s’ha fet al Maresme. El Mircoteatre permet fer un petit tast de diferents muntatges escènics i gaudir-los en una sola jornada. 

Qui pot participar-hi i de quina manera?

És totalment obert a persones de dins i fora de Sant Vicenç, ja que la nostra intenció és posicionar culturalment Sant Vicenç en el mapa. Les propostes es poden presentar en grup o de forma individual, i el termini per presentar el guió finalitza el 29 de febrer. 

Quins són els premis que ofereix el concurs?

Entregarem 2.500€ en premis per als participants de la següent manera: 100€ per a cadascuna de les 5 obres que el jurat seleccionarà; 200€ per representar-la al maig en El Tast del Montalt; 500€ per qui guanyi la votació popular; i 500€ més per a qui guanyi la votació realitzada pel jurat. 

Després farem una cloenda per entregar els premis i un pica-pica entre tota la gent que ha participat, tant públic com artista/participant. 

Tenim entès que al març, el jurat seleccionarà els cinc textos finalistes que es representaran al maig, en espais a l’aire lliure. Ja teniu definits quins espais seran els escollits? 

Més o menys, però encara hi estem treballant perquè volem que siguin espais molt bonics, especials, en els que mai s’hi ha fet teatre, però pràctics, que permetin una rotació de públic còmoda i àgil. Cada escenari escollit acollirà un reduït grup de persones que aniran rotant pels 5 espais oberts del municipi. Així doncs, per un preu simbòlic d’entrada, l’espectador podrà gaudir de 5 espectacles de Microteatre d’entre 15-25 minuts de durada, votar el que li hagi agradat més, i assistir a l’acte de cloenda i d’entrega de premis. Per això les localitzacions escollides han d’estar molt ben lligades i que permetin una mobilitat entre elles molt fàcil. 

Creu que aquest projecte tindrà bona acollida i que l’any vinent podrem comunicar la celebració de la segona edició?

Pots comptar amb les dues coses. Tindrà molt bona acollida i farem una segona edició claríssimament. 

Us animem a participar-hi, ja sigui de públic com d’artista!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.