Pànxing Pirineus

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Esports – Cerdanya Berguedà Pirineus

COMENÇA EL COMPTE ENRERE PER LA 15ª EDICIÓ DE LA SALOMON ULTRA PIRINEU

Cerdanya Berguedà Pirineus
0014©GRAVACS_©GerardGarcia_DSF4551-1-Recovered
A 8 mesos de la cita, s’anuncia l’obertura d’inscripcions i una nova cursa per als més joves inclosa dins les Next Gen Series de Salomon. El pròxim 6 de febrer s’obriran les inscripcions per la distància Ultra, el 7 de febrer ho farà la distància Marató i el 8 la Mitja i la Nit.

Bagà, 6 de febrer de 2024

Un any més, la Salomon Ultra Pirineu, una de les proves de trail running de caràcter internacional amb més renom, autèntica i emocionant del país, obre les seves inscripcions. El Parc Natural del Cadí Moixeró es tornarà a convertir, els pròxims dies 4, 5 i 6 d’octubre del 2024, en l’epicentre del trail running acollint una nova edició de la Salomon Ultra Pirineu. 

La prova per excel·lència del Pirineu celebra enguany els 15 anys de trajectòria gaudint d’un magnífic estat de salut i d’una gran acollida per part del públic amant del trail running; 15 edicions que els organitzadors volen emmarcar amb algunes novetats que ben segur no deixaran a ningú indiferent i que ben aviat seran anunciades.

El que podem tenir per segur és la repetició dels quatre formats de cursa ja consolidats i que asseguren un esdeveniment més adaptable, més sostenible i amb recorreguts millorats i únics: Salomon Ultra Pirineu 100k® (SUP100k), la Salomon Marató Pirineu 42K® (SMP42k), la Salomon Mitja Pirineu 21K® (SMP21k) i la Molina Nit Pirineu VK (LMNPVK). 

Tanmateix, enguany neix una nova distància: la Salomon Junior Pirineu 12k®, una prova per als joves d’entre 16 i 20 anys que serà l’última prova del circuit Next Gen Series de Salomon juntament amb les proves Junior de Zegama i l’Olla de Núria. Amb 12 quilòmetres i 920 metres de desnivell positiu, la cursa més jove de la família debutarà a Bagà l’octubre d’aquest 2024.

OBERTURA D’INSCRIPCIONS

El pròxim 6 de febrer a les 10:00 h s’obrirà la venda dels dorsals de la distància Ultra, mentre que la resta de curses ho faran els següents dies; la Marató ho farà el 7 de febrer i la Mitja i la Nit Pirineu ho faran el 8 de febrer també a les 10:00 h.

Les dades dels darreres anys constaten que l’Ultra Pirineu és una de les proves més esperades per les corredores i corredors de trail d’arreu. En l’edició del 2023 es van esgotar el 50% dels dorsals disponibles durant les primeres 24 hores i, pocs dies després, es va anar penjant el cartell de Sold Out en les diferents distàncies. Així doncs, tractant-se del 15e aniversari de la prova no seria d’estranyar que fossin molts els corredors i corredores que es fessin amb el seu dorsal durant les primeres hores.

Mantenint la decisió presa els darrers anys, l’organització ha limitat els dorsals per poder garantir un bon funcionament de la cursa així com per minimitzar l’impacte sobre l’entorn natural del Parc Natural del Cadí-Moixeró. 1.200 dorsals estaran disponibles per la distància Ultra i Marató, 900 per la Mitjà i 200 per la Nit Pirineu.

Es podrà accedir a la venda únicament a través de la seva web: www.ultrapirineu.com

CORRENT CAP AL FUTUR EN UN ENTORN NATURAL SENSE PRECEDENTS

L’equip de la Salomon Ultra Pirineu segueix avançant cap al futur, implementant els valors clau del seu eslògan. 

Des de la seva primera edició, ha adoptat una sòlida política ambiental amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte sobre el parc natural. Això inclou mesures com la limitació de l’aforament, la neteja dels senders un cop finalitzada la cursa, la selecció d’una data fora de la temporada de reproducció de la fauna local i l’ús de camins preexistents. A més, es demana als corredors que no es desviïn dels senders marcats. Aquestes accions han contribuït al fet que els informes postcursa realitzats pel Parc Natural indiquin un impacte ambiental gairebé imperceptible.

L’organització no només col·labora estretament amb corredors, patrocinadors i entitats locals per promoure la reducció, reutilització i reciclatge del material, sinó que també ha aconseguit resultats notables en termes de gestió de residus. Per exemple, en l’edició de 2021, es va aconseguir una reducció del 74% en els residus generats respecte a l’any anterior, amb un total de 1.300 kg de deixalles recollides. Aquestes es van distribuir en un 19% de materials orgànics, 23% d’envasos, 19% de paper i cartó, i un 38% de rebuig, superant les expectatives de l’organització en matèria de sostenibilitat.

Més informació a: https://ultrapirineu.com/corrent-cap-al-futur/ 

Si t’ha agradat llegir COMENÇA EL COMPTE ENRERE PER LA 15ª EDICIÓ DE LA SALOMON ULTRA PIRINEU, també et pot interessar llegir El Cúrling Puigcerdà seguirà un any més a la primera divisió estatal.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.