Pànxing Pirineus

13, juny del 2024

Search
Close this search box.

13, juny del 2024

Esports – Cerdanya Berguedà Pirineus

Espot i La Molina acullen els FIS Para SnowSports World Championships 2023

Cerdanya Berguedà Pirineus
FIS Para
Els campionats del món de Para Esquí i Para Snow homologats per la FIS se celebraran del 9 al 18 de març de 2023 a les estacions d'esquí d'Espot, La Molina i Östersund. Les dues estacions catalanes tenen experiència en la celebració de competicions internacionals i proporcionen les condicions idònies per acollir un certamen d'aquestes característiques.

Del 9 al 18 de març, les estacions d’Espot i La Molina es convertiran en dues de les seus de FIS Para SnowSports World Championships 2023, el campionat del món d’esport de neu adaptat. Espot serà l’estació encarregada d’acollir les proves en la modalitat d’esquí alpí i La Molina serà la seu de les proves de snowboard. Les proves en la disciplina d’esquí nòrdic se celebraran a l’estació sueca d’Östersund.

Les dues estacions catalanes tenen experiència en la celebració de competicions de caràcter internacional homologades per la FIS i compten amb les condicions idònies per a acollir un certamen d’aquestes característiques. Espot i La Molina tenen un ferm compromís amb la inclusió de les persones que requereixen d’instal·lacions adaptades i treballen per a donar resposta a tots aquells atletes que pateixen discapacitats i han fet de l’esport el seu estil de vida.

Compromís amb l’esport adaptat

FIS Para SnowSports World Championships és un certamen anual impulsat i homologat per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Es tracta d’una competició adaptada a atletes amb discapacitat física, com ara lesions medul·lars, deteriorament de la coordinació o amputacions, i problemes de visió.

Els esportistes que hi participen competeixen en tres categories en funció del grau de limitació de l’activitat derivada de la discapacitat que pateixin, seguint un sistema de factors que permet preparar competicions entre atletes amb diverses minusvalies. Totes les proves es disputaran en les categories masculina i femenina, i les disciplines dels campionats són les següents: slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens, slalom paral·lel, cross country, biatló, snowboard cross i banked slalom.

Tots els esportistes que participaran en aquest certamen utilitzaran equipament adaptat a les seves necessitats, ja siguin esquís individuals, esquís adaptats o ajudes ortopèdiques. D’altra banda, els esquiadors i esquiadores amb discapacitat visual que competiran en qualsevol de les disciplines del campionat rebran el suport de guies vidents, que mitjançant senyals sonores els indicaran quin recorregut han de seguir en tot moment.

Font: FGC Turisme

Si t’ha agradat llegir la notícia Espot i La Molina acullen els FIS Para SnowSports World Championships 2023, també et pot interessar llegir Les novetats de les estacions d’esquí per la temporada 2022-2023.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.