Pànxing Pirineus

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Esports – Cerdanya Pirineus

Rogaine d’Alp, trofeu Adrià Triquell

Cerdanya Pirineus
Rogaine Alp 5

A Alp i als seus municipis veïns (Fontanals, Das, Bolvir, Ger i Isòvol) farem el rogaine de la Copa Catalana el proper dissabte 23 de setembre. Aquest any hem ampliat el mapa que es va utilitzar pel mundial rogaine del 2019 i per altres rogaines que el COC havia realitzat anteriorment. L’ampliació del mapa s’ha fet per tota la plana d’Alp fins arribar al riu Segre. D’aquesta manera tindrem un mapa amb sortida i arribada al centre del mapa amb moltes possibilitats diferents d’itineraris i ideal per fer 3 categories; l’oficial de 8h i les populars de 4h i 2h.

Així doncs, si t’agrada passejar per la muntanya, competir, compartir una estona amb amics o passar un fantàstic dissabte amb els amics i amigues, aquesta és la teva cursa. Hi cabeu tots els membres de la família: petits, grans i encara més grans. Podreu fer un rogaine sense desnivell, amb una mica de desnivell o amb molt desnivell…

rogaine

I per si coneixeu poc aquest esport, es donaran les explicacions necessàries a tota persona que ho necessiti per iniciar-se en el rogaine abans de que comenci la cursa.

Què és un rogaine?

El rogaine és un esport de navegació que es realitza camp a través. Els participants han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. Els punts s’obtenen passant per uns controls ubicats en el terreny de competició i marcats en un mapa que serveix de referència per a trobar-los.

Es practica en equips de 2, 3, 4 o 5 persones (excecpionalment en les categories de 2h i 4h es pot participar individualment). Aquestes han d’anar juntes durant tot el temps que es disputa la prova. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes, i poden participar en diferents categories segons l’edat dels components de l’equip.

Cada membre de l’equip disposa d’un mapa, on hi ha representat el terreny de competició. L’extensió d’aquest terreny depèn de les hores de durada de la prova, que pot arribar a ser de 24 hores. Tal com s’ha apuntat anteriorment, en aquest mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts (el valor queda determinat pel primer dígit del codi del control) en funció de la dificultat física i/o tècnica per accedir-hi.

El mapa s’entrega als equips abans de la sortida. En aquest temps cada equip ha de definir l’estratègia i l’elecció d’itinerari per tal de recollir el màxim número de punts en el temps establert. Per tant, estem parlant d’un esport on els participants poden adaptar la dificultat de la ruta a la seva edat, condicions físiques o habilitats tècniques.

El rogaine d’Alp

El mapa ofereix múltiples eleccions d’itinerari i l’elecció estratègica final s’haurà de prendre tenint en compte les capacitats físiques i tècniques de cada equip.

El recorregut el crearà cada equip seguint els camins i corriols que decideixi, per arribar a les fites (o controls), marcades sobre el mapa, amb sortida i arribada al Palau de Congressos i d’Esports d’Alp.

És una cursa de tipus “Score”, això vol dir que cada equip tria l’ordre en què visitarà les fites. Cada equip disposarà d’un mapa amb la localització de les fites puntuables. L’objectiu és trobar el màxim nombre de fites en un temps límit de la cursa escollida (8h, 4h o 2h). S’haurà d’elaborar una bona estratègia per intentar aconseguir el màxim de punts. Les fites tindran diferents puntuacions (d’entre 3 i 9 punts) segons el número de les desenes del seu codi (per exemple la fita número 42 tindrà un valor de 4 punts, la 91 tindrà un valor de 9 punts, etc.). La cursa es realitzarà per equips de 2 a 5 persones. Un sol participant podrà realitzar les curses populars (la de 4h i la de 2h) però no la de 8h.

A partir del temps màxim de l’arribada, per cada 5 minuts tard significarà una penalització de 5 punts, que es descomptaran del total de punts realitzats per cada equip. Podeu trobar més informació sobre la orientació i els rogaine a la web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC): http://www.web.orientacio.cat/

Programa provisional

8h – Obertura centre de competició, taula d’inscripcions i d’incidències

8h30 – Recollida braçalets

9h15 – Revisió de material i accés al parc tancat pels participants al rogaine de 8h

9h35 – Briefing rogaine 8h

9h40 – Lliurament de mapes pel rogaine de 8h

10h – Sortida en massa de tots els equips de 8h

10h15 – Xerrada informativa d’iniciació pels rogaine de 4h i 2h

10h30 – Accés al parc tancat pels participants al rogaine de 4h i 2h

10h40 – Briefing rogaine 4h i 2h

10h45 – Lliurament de mapes del rogaine de 4h i 2h

11h – Sortida en massa de tots els equips de 4h i de 2h

13h – Arribada rogaine 2h

13h30 – Lliurament premis rogaine 2h

15h – Arribada cursa 4h

15h30 – Lliurament de premis rogaine 4h i dinar (qui l’hagi encarregat)

18h – Arribada cursa 8h

18h30 – Sopar

19h – Lliurament de premis rogaine 8h

Centre de competició

El Palau de Congressos i d’Esports d’Alp marcat amb el número 1. La sortida i arribada està marcada a la imatge com a número 2 i es troba a menys de 200m del centre de competició.

Es podrà aparcar pels carrers del voltant del Palau de Congressos i també hi haurà disponible una zona de pàrquing, marcada en la imatge com a número 3. Tingueu en compte que dissabte és dia de marcat a Alp.

Estem buscant algun lloc no massa llunyà per tal que els usuaris d’aquests vehicles que vulguin, puguin passar-hi la nit anterior a la cursa.

Recomanem accedir en transport públic sempre que sigui possible. Alp compta amb una estació de tren a 15′ caminant i hi arriba també l’autobús. Demanem que compartiu cotxe en els vostres desplaçaments, aquesta mesura ens fa més sostenibles, estalvia emissions de C02, diners i places d’aparcament (que són limitades), contribuint, per tant, a la conservació del medi ambient.

Per més informació i inscripcions a: https://rogainealp.clubcoc.cat/cat/

Si t’ha agradat llegir Rogaine d’Alp, trofeu Adrià Triquell, també et pot interessar llegir Definits els recorreguts provisionals de la BH Catalunya Bike Race by Oakley 2023.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.