https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Esports – Maresme

Roger Boixet i la força d’un somni

Maresme
IMG_20191130_113515
El mataroní continua treballant per visibilitzar la Síndrome 22q11 a través de la consecució del seu somni: creuar l’Atlàntic navegant en una embarcació de 6,5 metres d’eslora.

El protagonista

En Roger Boixet és un jove apassionat del mar i la navegació. Quan tenia tretze anys li van diagnosticar un trastorn conegut com a Síndrome 22q11. Aquesta malaltia minoritària causada per una alteració del cromosoma 22, afecta principalment en l’àmbit cardíac, al mateix temps que comporta certs problemes de concentració i penalitza al correcte funcionament del cos.

En el seu cas particular, la malaltia l’ha afectat, sobretot, pel que fa a l’oïda, per la qual cosa ha de portar audiòfons. També pateix de TDH i dislèxia, així com pèrdua de força muscular i immunodeficiència. Aquesta malaltia, però, no li ha impedit perseguir el seu somni.

Roger Boixet

El somni

El Roger, des de ben petit, ha hagut de fer de la superació la seva màxima de vida per anar fent front a situacions que l’han fet créixer com a persona. El món de la navegació a vela, que va descobrir als deu anys, l’ha ajudat a enfrontar-se a aquests petits grans reptes quotidians.

Ara, amb només vint anys, es planteja segurament un dels desafiaments més majúsculs fins al moment: participar a la Mini Transat i creuar l’Atlàntic a vela en solitari, navegant sense l’ús d’instrumentació de predicció meteorològica ni ajuda exterior durant més de 4.000 milles nàutiques.

El passat 26 de març va presentar a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro de Mataró aquest repte solidari amb el qual vol donar visibilitat a la malaltia i fer-la coneguda. Per aconseguir-ho, calen patrocinadors que facin possible aquest projecte al qual s’ha sumat el regatista Jofre Rabadà, que acompanya i assessora el Roger en aquest camí cap a complir el seu somni.

+ Info: boixetsailing.webnode.es/ // linktr.ee/rboixet

Si t’ha agradat llegir l’article sobre Roger Boixet i la força d’un somni, també et pot interessar llegir Torna la Cursa Vilatrail de Vilassar de Dalt.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.