https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Gastronomia – Maresme

EUHT StPOL, el gran referent educatiu del sector turístic i gastronòmic

Maresme
4d639cb7efb01e122b284c852f45f3cb.jpg
Més de 50 anys d’història, un gran prestigi nacional i internacional en el sector, i la posició 19 en el rànquing QS de reconeixement mundial d’universitats, fan de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme (EUHT StPOL) un dels grans referents per a aquells que volen cursar estudis d’hoteleria, turisme i cuina i també per a les empreses del sector a l’hora de contractar la gent millor preparada.

L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) naixia l’any 1966 de la mà de Ramon Serra, director de l’Hotel Gran Sol. En aquell moment del gran boom turístic a la Península, i on es veia el truisme com la gran esperança econòmica del país, l’Hotel Gran Sol era dels pocs que romania oberts tot l’any i no es limitava a ser un hotel de temporada com ho eren la majoria. L’actual director de l’EUHT StPOL, Lluís Serra, explica que “va néixer com una escola de turisme dins de l’hotel mateix, la zona era clarament receptora de turisme i es va creure que hotels i restaurants tenien la necessitat de tenir gent formada. Resulta que amb el temps els papers es van revertir i l’escola va acabar sent el punt fort de la seva activitat per sobre de l’hotel, perquè hotels n’hi havia molts i escoles no. A més en aquell moment, des de la frontera amb França fins a Barcelona, no hi havia cap altra escola i això feia que vingués gent de molts indrets del nord del país”.
 
L’Escola ràpidament es va situar en un paisatge erm en formació de professionals del sector turístic i es va convertir en el referent de formació de directius del món hoteler, des de directors d’hotel, a directors de restaurants, cuiners, emprenedors, executius, maîtres, caps de cuina… Serra diu: “La gent que formem arriba als llocs més diversos del sector. Per posar algun exemple, antics alumnes de l’EUHT StPOL ocupen avui càrrecs com ara responsables del sector de restauració del Camp Nou, un vicepresident del grup Melià, un conseller de la cadena Riu, infinitat de cuiners…De fet, 7 exalumnes de l’EUHT StPOL tenen estrelles Michelin, centenars de directors d’hotel…”.
 
 
L’EUHT StPOL va ser la primera escola en apostar per la carrera de Direcció Hotelera a Espanya, però també els primers en crear un Màster de Direcció Hotelera, els primers  d’Europa a crear un Màster de Food and Beverage, i el primer Màster d’Europa d’Arts Culinàries. A tot això, afegeix Serra: “Ja fa anys vam fer una aposta clara i decidida per la internacionalització, això vol dir fer estudis en anglès, tenim 3 màsters i dos d’ells són íntegrament en anglès, això ha fet que ens convertim en una escola internacional i multicultural perquè ens arriben alumnes d’arreu del món i això encara afegeix un plus més a l’escola que sobretot valoren els alumnes”.
 
UNA APOSTA DE QUALITAT
Estudiar a l’EUHT StPOL és una aposta de qualitat. Enguany el rànquing internacional d’universitats QS l’ha posicionat com la millor universitat d’hoteleria i turisme de Catalunya, essent també la 19a a nivell mundial. Un rànquing que té en consideració indicadors com ara – i entre els més destacats- la reputació acadèmica nacional i internacional i l’índex “employer reputation”, que depèn de com de coneguts i apreciats són els estudiants de l’EUHT StPOL per a les empreses i que fa referència, de retruc, a la preparació dels graduats per a la vida laboral.
 
De fet, l’EUHT StPOL compta amb un elevat índex d’inserció laboral dels alumnes que acaben el grau universitari oficial en Gestió Hotelera i Turística, de fet, la xifra arriba al 100% d’ocupació en el sector. Una situació que també es produeix, en menor mesura, en la resta de programes acadèmics de l’Escola: un doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració i tres màsters; un en Direcció Hotelera (Hospitality Management) i dos en Arts Culinàries i Direcció de Cuina (l’un en anglès i l’altre en castellà). 
 
 
Aquest elevat índex d’inserció laboral s’explica, en gran mesura, per l’acompanyament personalitzat que l’EUHT StPOL duu a terme amb els seus alumnes, amb la voluntat de dotar-los de les eines necessàries per encaminar el seu futur i aconseguir que un cop finalitzin els estudis comptin amb diverses propostes per poder iniciar la seva trajectòria professional amb el màxim de garanties i èxit possible. Per posar xifres, aquest curs 2018-2019, els alumnes del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística han comptat amb una mitjana de més de quatre propostes per alumne per iniciar el camí al mercat laboral.
 
Juntament amb la inserció laboral, el caràcter internacional és una altra de les principals característiques de l’EUHT StPOL, que es posa de manifest tant en la procedència de l’alumnat –durant el curs actual l’Escola compta amb més de 200 alumnes de més de 37 nacionalitats diferents – com en els múltiples destins en què els alumnes duen a terme les pràctiques d’estiu, ja sigui en hotels de grans cadenes d’abast internacional com en restaurants de prestigi o amb estrelles Michelin.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.