Pànxing Bages

8, desembre del 2023

8, desembre del 2023

Gastronomia – Bages

Festa del tomàquet del Bages 

Bages
tomàquets
Com cada any, el programa inclourà diferents jornades tècniques, un showcooking, visites a productors, el tradicional Mercat del tomàquet i moltes activitats més!

Més enllà de les activitats programades, la Festa del tomàquet és un homenatge a la nostra pagesia, una manera de consumir, pròxima, local i coherent, una exaltació del producte de temporada, la potenciació d’una distribució coherent i de proximitat i l’arrelament a un territori i a un paisatge.

És també l’admiració per la Séquia de Manresa, el canal que fa 600 anys que ens dona aigua, és un agraïment a la restauració bagenca que aposta pel producte de proximitat, una picada d’ullet a totes les persones que guarden, cuiden i mimen les llavors i un espai de reflexió i relació amb l’entorn del producte estrella de la nostra horta.

tomàquet

Més que tomàquets

La festa manté l’aposta pel producte convidat, amb la voluntat de donar a conèixer els diversos productes que es cultiven a la comarca. Enguany, seran els llegums, un grup d’aliments valuosos des del punt de vista nutricional, amb molta versatilitat gastronòmica i econòmicament molt accessibles. Al Bages i a la resta de la Catalunya Central n’hi ha diverses varietats, com la mongeta de Castellfollit, el cigronet de Mura o el cigronet de l’Alta Anoia.

tomàquet

L’últim dia, el dissabte 23, es tornarà a fer el Mercat del Tomàquet, que enguany canviarà d’ubicació i es trasllada al Passeig Pere III.

Si t’ha agradat llegir la notícia Festa del tomàquet del Bages, també et pot interessar llegir Mercat de productors de Cal Rosal: donant a conèixer el producte local.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.