https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Gastronomia – Maresme

Un hivern saludable amb fruita i verdura de temporada

Maresme
hivern
Per tòpic que pugui sonar, la naturalesa és molt sàvia, i a cada època ens proporciona els aliments en forma de fruita i verdura idonis per afrontar les situacions climatològiques del moment. Consumir aliments de temporada és garantia de prendre aquells que presenten l’estat òptim, al mateix temps que contribuïm a evitar al planeta, si hi sumem el consum de proximitat, grans quantitats de contaminació derivada de l’aprovisionament de matèries provinents de molt lluny. A continuació repassem algunes de les fruites, verdures i hortalisses d’aquesta temporada hivernal.

Durant els mesos d’hivern ens arriben aliments calòrics i energètics, com la patata, el moniato i els llegums. Aquests elements són per a nosaltres uns grans aliats a l’hora de consumir calories bones, plenes d’energia per afrontar el fred intens que, en teoria, hauria d’imperar al nostre país. En aquest grup d’aliments rics en calories també hi podem sumar les castanyes: si bé és cert que les tenim associades a la tardor, durant els mesos d’hivern també en podem trobar, i tant la seva ingesta com la seva escalfor acabades de torrar, ens proporcionaran un alleujament immediat del fred.

A l’hivern també hi trobem fruita ben interessant. Si bé és incomparable amb la màgia i dolçor de les fruites d’estiu, l’arribada del fred ens atansa caramels naturals com els cítrics, principalment en forma de taronges i mandarines, que ens aporten vitamina C. Les millors pomes i peres també les tastarem ara.

Pel que fa a les verdures pròpies dels mesos d’hivern, hem d’abandonar els colors vius que ens proporciona la calidesa d’altres estacions i passar al verd que impera durant aquesta època. Les protagonistes passen a ser les hortalisses i verdures de fulla ver-da, com els espinacs, les bledes, el bròcoli i les cols, entre altres, totes elles carregades de minerals essencials per al nostre organisme. Ara, si hi ha una verdura que eclipsa les altres, amb el permís de les carxofes, aquesta ha de ser els calçots. Els seus beneficis a nivell nutricional són remarcables (poques calories i molta fibra, aigua  minerals i vitamines), però el que realment els fa especials és tota la festa i cultura que aplega al seu voltant.

Així doncs, que l’hivern no us faci deixar de visitar el vostre mercat o fruiteria de confiança, hi trobareu tot allò que el vostre cos necessita per afrontar aquests mesos de fred.

Si t’ha agradat llegir l’article Un hivern saludable amb fruita i verdura de temporada, també et pot interessar llegir Descobreix la gastronomia de Cabrils avalada amb el segell #VILAGASTRONÒMICA.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.