https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Gastronomia – Maresme

Jornades gastronòmiques de peix i marisc

Maresme
43e9ac92f41ea3851cd5bce6f8ef174b.jpg

Les primeres de les Jornades Gastronòmiques de l’estiu, abans que arribin les del Tomàquet són les dedicades al Peix i al Marisc, que enguany celebren, entre el 12 de juny i el 17 de juliol, la seva cinquena edició amb la participació de 18 poblacions i més de 60 restaurants.

Es tracta d’unes jornades genèriques dels productes del mar de tota la comarca i es cuina en general tota mena de peix i marisc. Aquestes jornades, que són les darreres en incorporar-se al calendari del Consorci, els dos primers anys es van inaugurar, i limitar pràcticament, al Port de Mataró i a partir d’aquí, amb la intenció de popularitzar-les i fer-les créixer, es fa córrer la seu per a la seva presentació.

L’objectiu d’aquestes jornades, quan es van posar en marxa, era augmentar el consum de peix en general i l’activitat comercial a la Llotja de Mataró (el segon dels objectius ha fracassat ja que per causa de la crisi la Llotja de Mataró ja no té activitat). Però aquestes jornades també tenien, de bon principi, un objectiu més ocult que era intentar fomentar, o recuperar, el consum de peixos que havien quedat una mica apartats dels mercats i de les taules perquè no es consideren tan atractius, comercialment, però que són igualment boníssims i autòctons. Poc a poc, els mercats  han anat reduint el consum de peix a unes quantes espècies com el rap, el llenguado, l’orada, el llobarro o el lluç i han deixat de banda 12 ó 13 classes d’espècies que es pesquen a la costa del Maresme, que tenen molt poca sortida i que són de gran qualitat. Les Jornades del Peix i del Marisc busquen la recuperació de totes aquestes espècies i en aquesta batalla han trobat com a gran aliada a la cuinera de Sant Pol, Carme Ruscalleda, una gran defensora de tots aquests peixos poc coneguts i que ofereixen suculents suquets o brasejades de peix.

En la cinquena edició de les Jornades del Peix i Marisc els municipis participants són: Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Malgrat de Mar, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.