https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Gastronomia – Maresme

Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

Maresme
f725042c2cdc0be66e9ba2f7c83cc746.jpg
El passat 15 de març es presentava la XXI edició de les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró amb el tradicional tastet a les instal·lacions del’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme, amb la presència de molts restauradors de la ciutat i càrrecs polítics de la ciutat i de la comarca. 

Les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró tenen tres grans protagonistes: la sípia, la patata i els pèsols, una barreja que representa l’esperit de la comarca. El president del Gremi, Enric Bartrés, va recordar com naixien aquestes jornades fa 21 anys: “va ser un esforç per recuperar uns sectors que s’estaven perdent a Mataró i a la comarca, com l’agricultura i la pesca”. Uns ingredients que resumeixen en un plat l’esperit de la comarca; la sípia de la costa maresmenca, el pèsol garrafal de Llavaneres i la patata, un producte tradicional de l’horta mataronina.
 
Els encarregats d’elaborar el plat i servir-lo als assistents van ser els alumnes de l’Escola de Restauració i Cambreria, que fan un curs d’ajudant de cuina emmarcat dins del projecte “Treball als Barris” de l’Ajuntament de Mataró.
Aquest any un total de deu restaurants, nou de Mataró i un de Llavaneres, oferiran les seves versions d’aquest plat a les seves cartes fins al 30 d’abril. 
 
Les jornades, organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, compten amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.