https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Gastronomia – Maresme

La 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils arriba amb croquetes amb pareo

Maresme
87a039f1a2d1a2e43e79927de19bb507.jpg
L’Associació d’Hostalers de Cabrils va presentar el passat 29 de juny la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils en un acte original i dinàmic que, per tercer any consecutiu, implicava els periodistes a participar-hi activament. L’objectiu de la Ruta és fomentar el turisme de proximitat i donar a conèixer al llarg del territori la qualitat gastronòmica del municipi.

Com en les dues edicions anteriors, la Ruta va convidar els periodistes a ser “ajudants de cuina per un dia” en les cuines dels establiments participants, col•laborant en l’elaboració del pica-pica que se serviria en el dinar, coincidint amb la preparació dels serveis de les cuines per al migdia.
 
El fil conductor de la Ruta d’aquest any són les ”Croquetes amb Pareo”; els restaurants de l’Associació han creat aquest plat d’estiu al que qual cada restaurant ha donat les particularitats pròpies dels seus establiments. Així serà possible (sota el nom de Croquetes amb Pareo) trobar des d’unes croquetes més tradicionals a d’altres més innovadores, amb trets de cuina d’autor o amb característiques de cuina de mercat.
 
 
L’acte oficial de presentació, amb la presència d’una convidada d’honor, la mediàtica Àvia Remei, va tenir lloc a l’Hort de Cabrils amb la presència dels 13 periodistes participants en la ruta, del president de l’Associació d’Hostalers, Artur Masiques, acompanyat per alguns membres de la junta, i de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales. Morales va incidir que “la Ruta demostra la bona manera de fer de Cabrils i dels seus hostalers, en matèria de gastronomia”. Masiques, per la seva banda, va explicar que des de l’Associació d’Hostalers es fa un balanç positiu dels anys anteriors de la Ruta, cosa que anima a continuar celebrant-la. En la presentació, patrocinada per Font Vella i amb la col•laboració especial de Juvé & Camps i Roure, es va fer el sorteig per repartir les cuines dels restaurants participants entre els periodistes.
 
Periodistes “ajudants” de cuina
Segurament un dels atractius de la presentació de la Ruta és la manera en què l’Associació ha aconseguit implicar els periodistes convidats posant-los en una cuina professional. Enguany les cuines que es van obrir als periodistes –cuiners o, millor, pinxes– van ser Ca l’Estrany, Hostal de la Plaça, Tempo de l’Hort i Can Rin. L’experiència és realment molt enriquidora: des de dintre d’una cuina en ple treball de servei de dinars, pots copsar la precisió del treball de les cuines, la seva organització mil•limètrica d’espais, de personal, l’exactitud en el compliment de les odres que es criden i la perfecció de l’engranatge dintre, de vegades d’espais petits, perquè tot surti perfecte quan surt de la cuina cap als menjadors. Aquests cuiners “accidentals” van preparar els aperitius (sota la vigilància i les ordres dels propietaris dels restaurants) que posteriorment es van degustar durant el dinar –tertúlia que es va celebrar al restaurant Ca l‘Estrany, responsable de la confecció del segon plat–.
 
 
RESTAURANTS PARTICIPANTS:
Can Rin (937 509 001), Ca l'Estrany (937 507 066), Tempo de l'Hort (937 508 671) i Hostal de la Plaça (937 531 902). 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.