https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Nens i joves – Maresme

Escollir escola, una decisió transcendent

Maresme
kenny-eliason-zFSo6bnZJTw-unsplash
Escollir escola per als nostres fills o filles és una tasca complexa. Conjugar les nostres expectatives i voluntat amb la dels nostres fills no és una labor senzilla. Les preguntes que ens ronden pel cap abans de fer el pas decisiu són normals, i en cert sentit són bones, perquè faran que la decisió sigui presa a consciència. A continuació us proposem unes quantes idees que us ajudaran en aquest procés.

Aprofita tots els recursos

Vivim en un món totalment digitalitzat, on l’accés a la informació mai havia sigut tan senzill. La gran majoria d’escoles i centres educatius tenen pàgines web on recullen tota la informació sobre les seves característiques: metodologia pedagògica, pla d’estudis, instal·lacions, serveis oferts, equip docent, activitats extraescolars i tot allò que els interessa que sigui conegut.

Fer una cerca general a un cercador de les escoles que ens interessen també ens pot aportar informació rellevant. Ara bé, aquest accés universal i en quantitats ingents d’informació cal ser analitzat amb cura. No tot el que trobarem s’ajusta al cent per cent a la realitat, i cal passar pel sedàs del sentit comú el que trobem a la xarxa.

I si podeu, no dubteu en aprofitar les visites concertades i les jornades de portes obertes: són les millors eines per conèixer en persona l’entorn que acollirà els nostres fills.

Pensa en clau de futur

Tot procés educatiu té un inici i és molt important que aquest sigui el més bo possible, però cal recordar una obvietat que a vegades se’ns oblida: l’etapa escolar és llarga, i els nostres fills i filles passaran uns quants anys de les seves vides al centre. Si bé és cert que l’elecció d’escola no té per què ser definitiva, cal fer un exercici de visió de futur i determinar si els nostres fills es poden sentir còmodes en la mateixa institució educativa durant tota l’etapa de formació obligatòria.

Així doncs, si ens trobem en la situació que el nostre petit o petita ha de començar l’educació preescolar, xopem-nos de tots els detalls del seu futur més immediat, però dediquem uns minuts a projectar el seu futur més llunyà.

Medita la decisió

Un cop hagis recopilat tota la informació que consideris necessària, toca seure amb calma i reflexionar sobre la decisió final. Parla-ho amb la teva parella, amb avis i àvies i tots els actors que es puguin veure implicats en aquesta nova etapa que s’enceta. Feu-ho amb calma, mai amb precipitació ni sense haver meditat la decisió fins que estigueu convençuts.

Partint de la premissa que l’escola perfecta no existeix (però s’hi acosten molt), caldrà fer petites concessions que en cap cas comprometran l’educació dels nostres fills. Cal confiar en el mètode de les escoles i en els docents, professionals de cap a peus amb vocació pedagògica que s’encarregaran que des dels més menuts de casa als més ganàpies guardin un dolç record d’aquesta etapa plena d’aprenentatge i desenvolupament personal.


Institut Premià de Mar

PREMIÀ DE MAR

T. 937 549 282 – 937 523 626 // www.ipm.cat

IPM, compromís amb una formació de qualitat al Baix Maresme.

L’Institut Premià de Mar ha esdevingut el centre de referència amb la més gran i diversificada oferta formativa comarcal: ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Bàsic, Mitjà i Superior de 6 famílies professionals (Activitats físiques i esportives, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, Transport i manteniment de vehicles, Electricitat, Agrària), Programes de Formació i Inserció i Servei d’Assessorament i Reconeixement Professional. Trajectòria, equipaments i professionals l’acrediten com a garantia d’èxit educatiu, sempre al costat de les famílies, institucions i empreses de l’entorn.

Institut Maremar

EL MASNOU 

T. 935 402 39 – 935 402 557

L’Institut Maremar imparteix estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta d’un centre dinàmic i innovador, adherit a la xarxa de competències bàsiques, a l’Escola Verda i Escola UNESCO, que treballa valors culturals i de defensa del medi ambient i que cuida el desenvolupament personal de l’alumnat. Participa en intercanvis i implementa l’aprenentatge cooperatiu fomentant la inclusió i l’excel·lència.

1r, 2n i 3r d’ESO tenen grups reduïts de 20 estudiants. A primer cicle es treballa per projectes i es fan colònies d’inici de curs per millorar la cohesió del grup.

Escoles Betlem

PREMIÀ DE DALT

T. 937 524 286

A l’escola oferim els ensenyaments d’Educació Maternal, Educació Infantil (etapa concertada), Educació Primària (etapa concertada), Educació Secundària (etapa concertada) i Batxillerat. 

Som una escola familiar i innovadora que fa un seguiment molt proper de tot el nostre alumnat.  

El nostre projecte consisteix a acompanyar-lo perquè aconsegueixi mostrar la seva millor versió. 

L’aprenentatge de la llengua anglesa des de l’Educació Maternal marca la normalització de l’idioma en totes les etapes.

Institut Mediterrània

EL MASNOU 

T. 935 550 062

L’Institut Mediterrània és un centre d’estudis secundaris des de fa més de 40 anys situat a la vora de les costes del Masnou.

ESO

Menys de 20 alumnes per grup. 

Atenció individualitzada (Departament d’Orientació propi). 

Anglès i Francès amb obtenció final de títols oficials (Cambridge i DELF). 

Projectes interdisciplinaris a l’ESO: robòtica (LEGO Mindstorm), vida saludable, ruta medieval, observatori astronòmic i altres.

Bons resultats acadèmics en graduats i proves externes.

BATXILLERAT 

Oferim tots els Batxillerats: tecnològic, científic, humanístic, social i artístic. 

OPTATIVA de Robòtica al Batxillerat! 

Bons resultats a les proves d’accés de selectivitat (ratllem el 100% d’aprovats).

 Mediterrània, un projecte il·lusionant que volem compartir amb vosaltres!

Institut Escola  Santa Anna

PREMIÀ DE DALT 

T. 937 516 968 – 937 523 831

Gran oportunitat en l’educació pública a Premià de Dalt.

L’institut Escola Santa Anna és un centre públic que imparteix educació infantil, primària i secundària. El nostre projecte educatiu és integrador, digital i multilingüe. Els alumnes gaudiran d’un tracte familiar, d’un horari de matí i tarda amb opció de menjador i acollida matinal. L’equip de mestres està implicat en projectes d’innovació educativa, de treball cooperatiu, de transformació digital i projectes Europeus Erasmus+. L’objectiu és oferir una educació competencial basada en valors que permeti als alumnes tenir les habilitats necessàries pel seu futur.

Escola La Salle

PREMIÀ DE MAR

T. 937 52 42 20 // www.premia.lasalle.cat

Amb més de 100 anys de presència a Premià, La Salle té un estil pedagògic centrat en la persona i el seu desenvolupament humà i intel·lectual. El nostre projecte educatiu es basa fonamentalment en: Atenció Personalitzada: treballem en un entorn integrador en el qual atenem les necessitats particulars de l’alumnat; Estil Pedagògic Innovador: en constant anàlisi i renovació; Educació en Valors: formem l’alumnat perquè esdevinguin ciutadans/es sensibles i compromesos amb la societat;  i Tecnologia i emprenedoria: com a elements transformadors de la realitat. 

Escola L’Olivera

CABRILS

T. 937 508 060 // www.escolaolivera.cat

Visita presencial: 4 de març amb cita prèvia 

Reserva a la web de l’escola

Escola Mas Maria

CABRILS

T. 937 539 282 // www.masmaria.cat

Visita presencial: 25 de febrer a partir de les 10:30 h

Per a més informació:

Av. de les Escoles, 6-8

Institut Cabrils

CABRILS

T. 937 531 198 // www.inscabrils.cat

Visita presencial: 1 de març de 15 a 20 h

Per a més informació:

Av. de les Escoles, 12

Escola Sant Jordi

VILASSAR DE DALT 

T. 93 753 12 03 – 629 335 504

A Sant Jordi entenem que l’únic aprenentatge perdurable és aquell que és significatiu, amb sentit per a l’alumne perquè pot relacionar-lo amb la seva realitat, i que s’assoleix de forma vivencial, fent-nos preguntes, cercant respostes, equivocant-nos i aprenent dels errors, learning by doing! Amb aquest objectiu, basem el nostre projecte en potenciar cinc competències bàsiques per assolir l’èxit en qualsevol àmbit futur de la vida: creixement emocional, creativitat, comunicació, compromís amb la ciència i consciència ambiental. Les 5C de Sant Jordi!

Si t’ha agradat llegir el reportatge Escollir escola, una decisió transcendent, també et pot interessar llegir Venç la mandra i engega els teus projectes: Reactiva’t.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.