https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Nens i joves – Maresme

L’institut Mediterrània del Masnou: un centre educatiu que prioritza l’atenció individualitzada i l’ampli ventall d’ofertes acadèmiques

Maresme
INS
Xavier Grau, director de l'Institut Mediterrània del Masnou, destaca els trets diferencials d'aquest centre educatiu, posant èmfasi en l'atenció individualitzada i l'ampli ventall d'opcions acadèmiques. A continuació, desglosa les característiques i l'oferta educativa de l'institut en una entrevista exclusiva amb Pànxing Maresme.

Quins trets diferencials considereu que té el vostre institut?

L’Institut prioritza l’atenció individualitzada a l’ESO, generant amb recursos propis un grup addicional en cada nivell d’ESO. La ràtio d’alumnat en grups d’ESO és de, com a molt, 20 alumnes.

Es fomenta l’aprenentatge d’una 2a llengua estrangera, el francès, poden cursar aquesta matèria des de  1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, segons l’itinerari escollit.

En aquesta línia es dinamitza l’obtenció de titulacions oficials d’anglès i francès recolzada per una oferta d’extraescolars per nivells. 

No és un centre massificat, dimensionat per tenir dues línies a l’ESO i 3 al Batxillerat, incloent el Batxillerat d’Arts Plàstiques.

Quins Batxillerats feu?

L’oferta del Batxillerat és molt àmplia amb una bona oferta d’optativitat:

  • Batxillerat Científic: Matemàtiques, Física, Biologia, Química, Biomedicina, Geologia i Ciències Ambientals.
  • Batxillerat Tecnològic: Matemàtiques, Física, Tecnologia Industrial, Dibuix Tècnic, Programació i Robòtica. 
  • Batxillerat Social: Matemàtiques, Economia, Història del Món Contemporani, Psicologia, Funcionament de l’Empresa, Formació i Orientació Laboral, Història de l’Art i Geografia.
  • Batxillerat Humanístic: Llatí, Literatura Universal, Literatura Catalana, Francès, Món Clàssic i Història de l’Art.
  • Batxillerat d’Arts Plàstiques: Dibuix Artístic, Cultura Audiovisual, Projectes Artístics, Creació Fotogràfica i Cinematogràfica, Publicitat, Disseny 2D i 3D, Tècniques d’Expressió Graficoplàstiques.

Cal destacar que som l’únic centre públic de la zona que oferta el Batxillerat d’Arts Plàstiques.

A més, com en tots els centres que oferten ESO i Batxillerat, tot l’alumnat que es gradua al acabar amb nosaltres l’etapa de 4t d’ESO, té garantida la plaça de Batxillerat al centre.

Quin és el promig que obtenen els vostres alumnes a les Proves PAU:

Tenim una mitjana 2012-23 que voreja el 7 en les proves PAU, amb un % d’aprovats de quasi el 100%.

Tenim alumnat de fora del Masnou?

Pel Batxillerat, Teià i Masnou són zones adscrites i, per tant, l’alumnat de Teià pot accedir i cursar amb nosaltres el Batxillerat al igual que qualsevol alumne/a de 4t d’ESO del Masnou. 

Per l’ESO, en funció de les places ofertades i la baremació que estableix el Departament, tenim també matrícula de poblacions properes: Premià, Alella, Teià, Vilassar…  

Compteu amb una bona combinació amb el transport públic?

Com el centre està molt a prop de l’estació del Masnou (7 minuts a peu), facilita l’accessibilitat des de molts indrets propers. Un exemple n’és el Batxillerat Artístic, on el municipi de procedència  de l’alumnat que el conforma és molt diversa. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.