Pànxing Pirineus

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Nens i joves – Cerdanya Pirineus

Torna la normalitat a les jornades de portes obertes

Cerdanya Pirineus
portes obertes
Després de dos anys de celebrar-se de manera virtual o amb restriccions per la pandèmia, les jornades de portes obertes dels diferents centres educatius es podran tornar a dur a terme amb normalitat.

Enrere queden els dies de pandèmia on la nostra activitat diària i quotidiana es veia afectada per les restriccions i mesures extraordinàries per fer front a la Covid. Qui tampoc se’n deslliurava eren les activitats de portes obertes dels centres educatius per mostrar als pares, mares i alumnes interessats tot allò que tenen per oferir. Per sort, aquesta situació canvia enguany, i es recupera la normalitat en aquest sentit, podent visitar de primera mà les llars d’infants, escoles i instituts de la nostra comarca.

Qui també se suma a aquestes jornades de difusió i coneixença són diverses acadèmies, centres d’estudis no obligatoris, escoles d’idiomes i altres espais de formació que ens ofereixen l’oportunitat de conèixer-les i aprofundir en el procés de formació dels nostres fills i filles.

Malgrat que alguns centres ja han celebrat les seves jornades de portes obertes, aquest mes de març encara hi ha institucions que les ofereixen. A continuació us les recordem.


LLAR D’INFANTS EL ROVELLÓ

Bellver de Cerdanya

T. 973 511 025 / llardinfants@bellver.org

@llardinfants_elrovello

Per a nosaltres els infants són per si mateixos capaços (d’aprendre, d’encuriosir-se, d’autoregular-se…). En el seu interior tenen tot allò necessari per desenvolupar-se; per això, confiem en ells i els respectem. Creim que només els cal un adult atent al costat per acompanyar-los emocionalment i per crear un ambient que potenciï aquest desenvolupament. Pretenem, doncs, respectar els diferents ritmes, conservar la seva pròpia identitat i personalitat. PEnsem que aquesta és la manera més natural i sana de desenvolupar-se per poder ser adults, tranquils, creatius i feliços. Treballem en AMBIENTS PREPARATS: espais dissenyats en microambients que responen als llenguatges que ells utilitzen, amb els materials a la seva disposició: cuidats estèticament i sensorialment. La nostra PROGRAMACIÓ està basada en les estacions de l’any, les sortides a l’entorn proper, les celebracions d’aniversari i festes, les experimentacions, el moviment lliure i la psicomotricitat, tot procurant una estreta relació amb les FAMÍLIES.

Les portes obertes se celebraran el dia 22 d’abril de 2023 de 10h a 13h. Cal reservar cita.

LINGO LANGUAGE ACADEMY

Puigcerdà

T. 972 88 21 90 / www.lingo.cat

Lingo Language Academy és una acadèmia dinàmica on aprendre anglès i francès. Amb nou anys d’experiència a la motxilla, el mètode Lingo es basa en activitats variades i innovadores perquè l’aprenentatge sigui entretingut i amè. Un equip jove i fresc, un espai acollidor i el compromís i dedicació són el tret característic de tots els nostres grups d’anglès i francès per a petits, joves, adults i empreses. Learning is fun, Lingo is fun!

ESCOLA ALFONS I

Puigcerdà

T. 972 141 026 – 634 768 557 / b7002880@xtec.cat

L’Escola Alfons I farà les seves portes obertes el dia 1 de març de 15h a 17h. Podeu demanar cita prèvia al telèfon o al correu electrònic.

INSTITUT LYCÉE LE MAS BLANC

Bourg-Madame

T. +33 04 68 04 52 65 / bourg-madame@cneap.fr

www.lycee-mas-blanc.fr

L’Institut Le Mas Blanc acull alumnes des de 4e (2n d’ESO) amb els objectius de preparar el diploma d’escolaritat del sistema educatiu francès (DNB) i l’orientació professional. Després de 3E (3r d’ESO), el centre proposa formacions concretes dins d’un sector en plena expansió: el Batxillerat Professional sociosanitari (Bac Pro SAPAT) d’una duració de tres anys a través del qual es pot accedir a diferents oficis relacionats amb els serveis sociosanitaros (entre d’altres, llar d’infants, residències geriàtriques i hospitals); i també el Certificat d’Aptitud Professional SAPVER que treballa dos àmbits: el sociosanitari i la venda.

Gràcies a un acompanyament individualitzat i a un entorn centrat en l’aprenentatge dinàmic dels coneixements, l’alumne podrà guanyar confiança en si mateix, posar en pràctica els coneixements i aconseguir els seus objectius. Tot plegat a través d’una pedagogia per projectes i un bon nombre de setmanes de pràctiques en empresa.

Le Lycée Le Mas Blanc accueille des élèves dès la 4ème avec l’objectif de préparer le diplôme national du brevet et de réussir l’orientation post-3ème. Après la 3ème, l’établissement propose une formation concrète, dans un secteur en pleine expansion, le Bac pro «Services auxpersonnes et animationdans les territoires», en 3 ans, ainsiqu’un Certificat d’AptitudeProfessionnelledans les domaines «servicesauxpersonnes» et «vente en milieu rural».

Une pédagogie basée sur la reprise de confiance de l’élève, la mise en situation de réussite, grâce à un accompagnement individualisé et un cadre clairement posé, des apprentissages dynamiques, à travers des projets, des travaux pratiques et de nombreuses semaines de stage.

INSTITUT PERE BORRELL

Puigcerdà

T. 972 884 642 / https://agora.xtec.cat/iespereborrellpuigcerda/

L’Institut Pere Borrell imparteix estudis obligatoris i postobligatoris per a l’alumnat de tota la comarca. Som un centre que vetlla per la personalització i individualització de l’aprenentatge i el seguiment dels estudiants. Apostem per ràtios baixes i cada grup reduït d’alumnes compta amb un/a tutor/a individual i els horaris i espais s’organitzen de manera diferenciada per a l’alumnat de cada curs. El pas de primària a secundària es prepara coordinadament amb les escoles de tota la Cerdanya i es proporciona acompanyament a les famílies i a l’alumnat per tal de facilitar l’adaptació al centre i als diferents estudis.

El nostre projecte educatiu inclou activitats i projectes com: pla lector diari, treball globalitzat Humanístic i STEM (Ciències i Tecnologia), sortides i activitats per conèixer i gaudir de la Cerdanya i per promoure la bona convivència, foment de les llengües estrangeres (projectes amb altres països -etwinning-, auxiliar de conversa nadiua en llengua anglesa i el francès com a 2a llengua des de 1r d’ESO), ús educatiu de la tecnologia per millorar la competència digital de l’alumnat, orientació acadèmica i professional a 4t d’ESO per a una millora preparació per al Batxillerat o per a Cicles formatius…

Hi ha servei de transport escolar gratuït per a l’alumnat d’ESO que no visqui a Puigcerdà.

ESCOLES ZER BARIDÀ I BATLLIA

Prats, Prullans, Lles i Martinet

La ZER Baridà-Batllia està formada per quatre escoles rurals: Sant Serni de Prats, El Puig de Prullans, Portella Blanca de Lles i Pere Sarret de Martinet. Som escoles petites, arrelades a la comarca que compartim projecte educatiu, mestres i recursos. Ens organitzem amb aules multinivell i valorem l’entorn com una eina més d’aprenentatge. Podeu consultar la nostra web per saber més de nosaltres: www.zerbaridabatllia.org

Si ens voleu conèixer podeu passar per les nostres escoles, tenim les portes obertes! Poseu-vos en contacte amb nosaltres:

Escola Sant Serni de Prats: c5005983@xtec.cat T. 972 144 109

Escola El Puig de Prullans: c5003846@xtec.cat T. 973 510 671

Escola Portella Blanca de Lles: c5003056@xtec.cat T. 973 515 245

Escola Pere Sarret de Martinet: c5003263@xtec.cat T. 973 515 154

A més, l’escola Portella Blanca farà jornada de portes obertes el dissabte 4 de març d’11 a 13 h.

ESCOLES ZER LA CERDANYA

ESCOLA SANTA CECÍLIA Bolvir

Per saber com treballem podeu consultar la pàgina: https://agora.xtec.cat/escsantaceciliabolvir/

Per a més informació cal concertar cita:

T. 972 895 055 o 634 762 321

ESCOLA SANTA COLOMA Ger, Isòvol i Meranges

Per conèixer qui som i què fem ho podeu trobar al nostre espai web:agora.xtec.cat/escsantacolomager/

Per a més informació o per demanar cita podeu trucar al telèfon: 972 894 250 o 634 763 989

ESCOLA JAUME I Llívia

Si voleu saber com treballem consulteu la pàgina: https://agora.xtec.cat/escjaume1rllivia/

També podeu concertar cita i conèixer les noves instal·lacions trucant al 972 896 224 o 634 764 750.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.