https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, juliol del 2024

Search
Close this search box.

18, juliol del 2024

Notícies – Maresme

30.000 afectats per ERTOS al Maresme

Maresme
30.000 afectats per ERTOS al Maresme

La xifra de persones afectades per ERTOS al Maresme ja supera les 30.000

El nombre d’ERTOS presentats a la comarca del 22 de març al 28 d’abril supera els 5.000. Això fa que que hi hagi 30.000 afectats per ERTOS al Maresme, segons les dades extrapolades per l’Observatori de Desenvolupament Local a partir de les publicacions del Departament de Treball, afers socials i famílies de la Generalitat. El 95,63% d’aquests expedients són per força major i, per tant, es poden vincular a la situació de pandèmia de la COVID-19.

A nivell comarcal, el percentatge d’ERTOS per força major supera lleugerament la mitjana catalana que se situa en el 94,25%.

Pel que fa al nombre de treballadors i treballadores afectades, el còmput total dels 5.061 ERTOS presentats al Maresme ha deixat sense feina temporal a 30.131 persones, 27.352 de les quals (el 90,78%) han estat per ERTO de força major. Aquest percentatge també és superior al català (86,18%).

Durant la setmana passada s’ha detectat un relantiment dels expedients de regulació de treball presentats a la comarca més intens que el del conjunt de Catalunya. L’augment al Maresme ha estat de l’1,67% davant del 2,10% català. També ha estat menor la incidència en persones treballadores. A nivell comarcal ha estat del 0,99% mentre la mitjana de Catalunya arriba al 2,11%.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Sobre els ERTOS

Els Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTOS) estan causats per la crisi del Coronavirus i es poden sol·licitar en qualsevol moment. També es poden demanar amb efectes retroactius.

L’expedient de regulació d’ocupació temporal per força major Covid19 justifica els tancaments emparats per normes legals, ja sigui el Reial decret de mesures extraordinàries del Govern, així com els tancaments que han determinat altres administracions (Generalitat, Ajuntaments, etc.), i també els que han de tancar per falta de subministraments o perquè l’autoritat sanitària n’ha determinat l’aïllament.

Si t’ha interessat la notícia 30.000 afectats per ERTOS al Maresme, potser també t’interessa aquesta informació Millors perspectives al sector de la flor.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.