Pànxing Pirineus

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

Animals de companyia i la Covid-19

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
Gossos i gats animals|

Moltes són les preguntes que en sorgeixen al voltant dels animals de companyia i la Covid-19. Tot seguit resolem alguns dubtes en relació amb el coronavirus i els nostres animals domèstics.

La primera qüestió que hem de resoldre és quina relació hi pot haver entre els animals de companyia i la Covid-19. Amb les dades científiques de què es disposa actualment, no hi ha cap evidència que els animals domèstics puguin desenvolupar la malaltia ni tan sols que es puguin infectar. Els gossos i els gats poden patir malalties produïdes per altres tipus de coronavirus, però aquests no afecten l’ésser humà.

Tampoc està demostrat que els animals puguin transmetre la malaltia a persones ni a altres animals. En tot cas, sí que poden funcionar com a portadors passius de partícules virals (per exemple a la pell o al nas) si han estat en contacte amb persones que pateixin la Covid-19, i per això és important mantenir unes mesures d’higiene bàsiques: rentar-se les mans amb aigua i sabó després de tocar un animal, evitar tocar-se la boca, els ulls i les mans si estem jugant amb ell, cobrir-se en tossir…

 

 

I què passa si una persona està infectada amb la Covid-19 en relació amb el seu gos? Els experts diuen que la millor opció és deixar l’animal temporalment a càrrec d’algú de confiança. Si s’ha de quedar a casa, Millor que no s’apropi a la persona infectada. Si cal anar al veterinari, és important esmentar que l’animal ha estat exposat.

Pel que fa a les sortides, es poden fer però cal prendre mesures: anar només una persona i evitar el contacte amb altres gossos o persones. És important que quan tornem a casa, desinfectem amb el gel els coixinets i la cua del gos per prevenir.

Més sobre animals

Altres enllaços que també et poden interessar: pàgina web del Col·legi oficial de Veterinaris de Barcelona http://www.covb.cat/ . I recorda mantenir-te sempre informat del que passa a prop de casa teva des de la nostra secció de fempanxingacasa.net/noticies/.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.