https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Maresme

Argillà Argentona 2024: de Fira a Festival Artístic amb Txèquia com a país convidat. Mariscal és l’autor del càntir del 2024

Maresme
CARTEL-CANTIR-ARGENTONA-2024

Argillà Argentona fa un canvi de rumb en aquesta edició. No és un canvi radical ni sobtat, sinó una evolució del que ha estat fins ara. De fira evoluciona vers a festival. És a dir: passa de posar l’accent en l’activitat comercial en posar-lo a l’activitat cultural i artística. La part comercial hi seguirà essent i, de fet, ocuparà tot l’eix central de l’esdeveniment, amb més de 60 llocs de venda de ceràmica provinent de diversos països d’Europa i nord d’Àfrica. 

El principal canvi en l’edició d’enguany és la incorporació d’espectacles de fang i foc les nits de divendres i dissabtes, així com d’espectacles de dansa i música tradicional en l’acte inaugural, la tarda del divendres. També es faran micro-exposicions a quatre aparadors ceràmics del Carrer Gran, que ajudaran a donar visibilitat a autors emergents o poc coneguts i s’afegeixen dos nous espais expositius: el saló de pedra de l’Antic Ajuntament i el jardí de la casa modernista de Josep Puig i Cadafalch. Alhora, es potencien activitats culturals que ja s’anaven fent, com exposicions al Museu del Càntir, mostra de cinema sobre ceràmica, visites guiades al museu i a les exposicions, debats, tallers participatius de torn i de rakú, així com demostracions de terrissa tradicional.

Cal destacar les actuacions de la companyia Animal Religion, amb Fang; la companyia FemFoc, amb  Mind the hiatus; els artistes de ceràmica contemporània que exposaran enguany: Eva Roučka (Museu), Pep Gómez (Casa Puig i Cadafalch) i Nuri Negre (Antic Ajuntament). 

El país convidat a l’edició 2024 és la República Txeca, que té una ceràmica de gran qualitat però que és encara poc coneguda al nostre país. D’entre els artistes que ens visitaran, cal esmentar Eva Roučka que exposarà al museu i farà demostracions tècniques a la Plaça de l’Església. En aquest mateix espai hi vendran les seves obres sis artistes txecs que vindran expressament a Argentona per a participar a l’esdeveniment.

El càntir de l’any 2024 d’Argentona és de Javier Mariscal, que ha volgut donar la seva personal visió d’un atuell centenari com és el càntir, amb les seves tradicionals formes ondulades i gens simètriques. A més, també és l’autor del cartell, en què ha volgut retre homenatge als càntirs dels autors que l’han precedit. Es tracta del dissenyador amb més projecció pública dels que fins ara han participat al disseny del càntir, que es vendrà al preu de 30 Euros.

   Redacció

Peu foto: Disseny de Javier Mariscal

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.