Pànxing Pirineus

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Notícies – Pirineus

Arriba la final del concurs “AMIC-FICCIONS”

Pirineus
172 històries arriben a la final del concurs literari "AMIC-FICCIONS"||Acte d'entrega de premis. Imatge d'arxiu.

Arriba la final del concurs “AMIC-FICCIONS”. Més de 3.600 alumnes de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Franja de Ponent i Catalunya Nord han participat en el certamen.

El concurs, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació de Catalunya, vol promoure la lectura i l’escriptura entre els joves dels territoris de parla catalana. I ara arriba la final del concurs “AMIC-FICCIONS” amb 172 històries.

La dotzena edició del concurs literari català ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 172 grups finalistes. N’hi ha 109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes),  5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

Una alta participació i distribució geogràfica

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març. Ho va fer amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).

Aquesta activitat que fomenta l’escriptura i la lectura en català entre els joves torna a comptar amb un ampli suport institucional. Hi són presents la Fundació Carulla i les direccions de Política Lingüística dels governs de Catalunya, País Valencià i de les Illes Balears. En aquesta 12a edició cal remarcar que per primer cop han participat estudiants d’Andorra i per segon cop de la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant el mes de juny. Falta determinar el format d’aquests actes i és que a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus i la transició cap a la normalitat, l’organització d’AMIC-Ficcions definirà quan i com es desenvoluparan aquests actes.

Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. La segona millor història es guardonarà amb un smartphone, també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per a les millors històries de cada vegueria, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, enguany ha arribat a la dotzena edició. Aquesta és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i té per objectiu el promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 400 publicacions en paper i digitals arrelades arreu del nostre territori.

Distribució de finalistes per territori

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

Per a més informació

Responsable del concurs Alba Martos i Maria Moya: ficcions@amic.media – tel: 93 452 73 71
Web del concurs: www.ficcions.cat

premis-entrega-amic-ficcions
Acte d’entrega de premis. Imatge d’arxiu.

 

Si t’ha interessat aquesta notícia Arriba la final del concurs “AMIC-FICCIONS” potser també t’interessa la lectura de la revista Pànxing Pirineus.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.