https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Notícies – Maresme

Cabrera de Mar vol evitar aglomeracions a les platges

Maresme
estacio-tren-cabrera-de-mar
L’estació de Rodalies de Cabrera de Mar, davant la platja, el 8 de juny de 2020 (horitzontal)

Cabrera de Mar vol evitar aglomeracions a les platges. Per aquest motiu demana a Renfe que informi de l’ocupació de les platges als trens per evitar aglomeracions.

 

Cabre de Mar vol evitar aglomeracions a les platges
L’estació de Rodalies de Cabrera de Mar, davant la platja, el 8 de juny de 2020 (Foto: ACN).

 

Cabrera de Mar vol evitar aglomeracions a les platges. Per aquest motiu l’Ajuntament demana col·laboració a Renfe per facilitar la gestió de l’ocupació de les platges del Maresme a partir del pròxim cap de setmana, el primer de la fase 2 de la desescalada i en el que veïns d’altres poblacions es podran desplaçar a la costa maresmeca a gaudir de les seves platges.

Avís previ dins el tren

La situació és especialment preocupant en aquest municipi, ja que el baixador de la línia 1 de Rodalies té accés directe a la platja i en hora punta “suposa el desembarcament de moltes persones cada cinc o deu minuts”, avisa l’alcalde, Jordi Mir.

El consistori suggereix a la companyia que utilitzi la megafonia interior dels combois per informar els passatgers de l’estat de l’ocupació de les platges abans de cada estació.

Una mesura d’aquestes característiques, defensa Mir, aniria “molt bé” als usuaris i també als ajuntaments “que evitaríem haver de gestionar multituds de gent que no podran accedir a la platja si està plena”. Aquesta és ara, segons l’alcalde de Cabrera, una de les principals preocupacions de molts municipis costaners amb l’arribada de la fase 2.

En el cas de Cabrera de Mar, un cop la gent baixi del tren el control d’accés a la platja és “impossible” perquè és un espai obert. Fer un punt d’accés en els pocs metres de distància que separen l’estació de la sorra seria contraproduent. L’alcalde explica que “estaríem fent un embut que és allò que hem d’evitar, que és crear aglomeracions”.

Agents cívics a la platja

“Cal que tothom tingui la informació i pugui baixar a platges que no estiguin plenes”, insisteix l’alcalde. Per la seva banda, l’Ajuntament de Cabrera ha tancat la majoria d’accessos a peu des del poble i només n’ha deixat dos d’oberts. Un d’aquests és al Torrent dels Vinyals i l’altre al Torrent del Molí.

A més, es contractaran tres agents cívics per informar els banyistes, s’instal·larà cartellera i es recomana als banyistes que limitin la seva estada a la platja a dues hores i mitja. I és que a més de les dificultats derivades de la covid-19, Cabrera de Mar es troba aquest any amb una gran pèrdua de superfície de platja després del Glòria.

Des de la llevantada del gener passat, dels 2,5 quilòmetres de façana litoral que té el municipi, n’hi havia fins ara dos de disponibles. Aquest any, la platja queda reduïda a un quilòmetre amb amplades variables. En el punt més ample hi ha 25 metres, però hi ha trams de només cinc metres.

Altres articles
Si t’ha agradat llegir Cabrera de Mar vol evitar aglomeracions a les platges potser també t’interessa llegir Videovigilància de la platja amb drons.
ACN

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.