https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies – Maresme

Calamarenys

Maresme
calamarenys
Com cada any i ja són 26 edicions, Arenys de Mar celebra durant tot el mes d´octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys o també anomenat “Calamarenys”. Aquestes jornades tenen com a actor principal el Calamar de potera, que és pescat a la nostra costa i que durant tot el mes d’octubre es pot degustar a diversos restaurants de la vila, sempre cuinat per mans expertes. 

Amb les jornades, l’objectiu és impulsar la gastronomia arenyenca i promocionar les qualitats de la marca Arenys i del producte de proximitat. Malgrat totes les restriccions que vam viure durant el passat 2020 i sense perdre l’ esperança per aquest 2021, ara i més que mai, fem costat tant el sector pesquer com del sector de la restauració, per tal de seguir captant un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

No és d’estranyar que una vila com Arenys de Mar tingui aquestes jornades gastronòmiques en el calendari anual d‘activitats de la vila, doncs el seu llegat històric, cultural, social i econòmic sempre s´ha vinculat al mar, emfatitzant aquesta idea de vila marinera. La vila, disposa d´un dels ports pesquers més importants de la costa catalana i que des de fa molts anys, atrau nombrosos visitants. El port, actualment està en ús i integra pràctiques pesqueres, lúdiques, esportives, gastronòmiques i industrials de les quals moltes famílies arenyenques hi treballen i en viuen. Gràcies al port, la vila pot gaudir de peix i marisc fresc, de proximitat i d´una altíssima qualitat que mica en mica va prenen renom.  

En aquesta 26a edició els restaurants participants a les Jornades ens tornen a presentar una gran varietat de receptes delicioses, originals i úniques per potenciar el calamar com un producte versàtil i amb molts matisos, ja sigui com un acompanyament o com estrella principal del plat. Any rere any l´esforç dels restaurants i la qualitat dels plats i el producte és altíssima, així doncs els qui veniu de nou o els qui repetiu, viureu una experiència per tots els sentits. 

Finalment esmentar que el Calamarenys també es complementa amb un programa d’activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Durant tots els caps de setmana d’octubre us podeu inscriure a les activitats organitzades: des de visites guiades pel port i per la vila per conèixer la seva història i també el seu futur, passejos en golondrina amb acompanyaments musicals, descobertes de natura que faran de l’experiència un autèntic plaer.

calamarenys

Programa d’activitats de les 26es Jornades Gastronòmiques del Calamar d’Arenys

El Calamarenys també es complementa amb un programa d’activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Durant tots els caps de setmana d’octubre teniu activitats per a tots els públics:

  • Sortides en golondrina amb músiques de mar 

Tots els diumenges del mes d’octubre (3, 10, 17, 24 i 31): sortides a bord de la golondrina la Marinada amenitzades amb músiques de mar a càrrec del cantautor Pep Bergadà.   

Sortides a les 12.30 h  i a les 13 h. (Durada de la sortida: 30 minuts)

Preu: 2€ per persona. Places limitades. Cal reserva (*)

  • Ruta guiada Arenys, el mar i l’estiueig, a càrrec d’en Joan Miquel Llodrà, guia habilitat per la Generalitat de Catalunya

Diumenge 3 d’octubre a les 10h (1a sessió) i a les 11.30h (2a sessió)

La passejada, d’una hora de durada, és un recorregut per totes aquelles traces patrimonials que ens parlen de l’estreta relació d’Arenys amb el mar al llarg de la història, així com va començar a la vila una pràctica social relacionada amb la salut: l’estiueig. 

Gratuït. Places limitades. Cal reserva (*)

  • Una passejada per patrimoni natural del Port d’Arenys, a càrrec del biòleg Enric Badosa  

Dissabte 9 d’octubre a les 11.00h

Recorregut per conèixer curiositats de l’entorn natural de la zona portuària.

Gratuït. Places limitades. Cal reserva (*)

  • L’hora del conte (especial Calamarenys): la Cançó del Calamarenys amb en Pep Bergadà

Dijous 14 d’octubre  a les 18.00h 

Lloc: Sala d’Actes de la Biblioteca

Gratuït. Places limitades. Cal inscripció prèvia per telèfon 937 923 253, correu electrònic: b.arenysma.pff@diba.cat o bé presencialment a la Biblioteca.

Organitza: Biblioteca P.Fidel Fita d’Arenys de Mar

  • Ruta guiada Arenys, el mar i l’estiueig, a càrrec d’en Joan Miquel Llodrà, guia habilitat per la Generalitat de Catalunya.

Diumenge 17 d’octubre a les 10h (1a sessió) i a les 11.30h (2a sessió)

La passejada, d’una hora de durada, és un recorregut per totes aquelles traces patrimonials que ens parlen de l’estreta relació d’Arenys amb el mar al llarg de la història, així com va començar a la vila una pràctica social relacionada amb la salut: l’estiueig. 

Gratuït. Places limitades. Cal reserva (*)

  • Ruta de descoberta del Port d’Arenys, a càrrec de l’entitat de divulgació del patrimoni mariner El Moll.

Dissabte 24 d’octubre a les 11h

Es farà un recorregut per la història del Port d’Arenys fins a la drassana tradicional del Moll i la zona d’esbarjo del Port.

Gratuït. Places limitades. Cal reserva (*) 

  • Itinerari de natura pels rials d’Arenys de Mar, a càrrec del consultor ambiental i guia de natura Pere Alzina.

Dissabte 30 d’octubre a les 09.30h (durada 4 hores).

L’itinerari ens portarà a conèixer la flora i fauna més característiques de l’entorn natural més pròxim, a més de determinades espècies vegetals, animals i tipus de materials que conformen l’hàbitat dels rials de la vila. 

Cal dur calçat adequat, aigua i un petit refrigeri (recomanable). 

Gratuït. Places limitades. Cal reserva (*)

Si t’ha agradat llegir la notícia sobre Calamarenys, també et pot interessar llegir 31a Fira del Bolet i la Natura.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.