https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Notícies – Maresme

Com educar als nens en el respecte a la diversitat

Maresme
Nens d'origen o ètnies diferents compartint aula
Young arab girl with hijab doing exercise with her bestfriend at international school. Asian muslim school girl sitting near her classmate during lesson. Multiethnic elementary students in classroom.

La forma en què els pares o adults de referència es relacionen amb tota mena de persones, és fonamental per al concepte que va modelant el nen sobre la diversitat

Com educar als nens en el respecte a la diversitat? El cert és que vivim en un món globalitzat en el que augmenta la comunicació i interdependència entre països. A més, els fluxos migratoris són constants, motiu pel que és fonamental educar en el respecte a la diversitat. Tot i això encara existeixen problemes de tolerància davant altres races, religions o orientacions sexuals. És per tant imprescindible educar en el respecte a la diversitat als nens per a aconseguir un futur millor. Cal evitar expressions que existeixen en la nostra llengua que són discriminatoris i que utilitzem sense pensar.

Tampoc cal utilitzar paraules despectives cap a col·lectius, o explicar acudits ofensius per a altres races, religions, etc. Cal fomentar la lectura de contes o veure pel·lícules sobre altres cultures o realitats, escoltar música o parlar-los sobre diferents religions, orientacions sexuals, etc. Altres mesures són aprendre diferents idiomes, viatjar a conèixer altres països perquè vegin altres maneres de viure i ensenyar-los a qüestionar idees preconcebudes o estereotips.

 

Per Cometelasopa.com / AMIC

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Com educar als nens en el respecte a la diversitat també et pot interessar llegir els articles que publiquem a la secció Nens a casa.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.