Pànxing Pirineus

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Cerdanya Berguedà Pirineus

Es confirmen les Copes del Món d’Esquí de Muntanya i Para Esquí Alpí a les estacions d’FGC Turisme durant el gener de 2024

Cerdanya Berguedà Pirineus
Captura de pantalla 2023-10-30 a les 15.40.10
Boí Taüll serà la seu de les proves de Copa del Món Würth Modyf ISMF d'esquí de muntanya de Sprint i Relleus Mixtes el 27 i 28 de gener. La Molina acollirà la prova de Copa del Món de Para Esquí Alpí de Descens (DH) i Súper Gegant (SG) del 12 al 17 de gener.

FGC Turisme recolza els esports d’hivern de competició a Catalunya. En aquest sentit, cal destacar les Copes del Món a disputar aquest hivern a Boí Taüll i La Molina. L’estació de l’Alta Ribagorça, després d’organitzar amb èxit els Campionats del Món ISMF Skimo el 2023, s’ha consolidat com un referent en l’esquí de muntanya i serà l’amfitriona de les proves de Sprint i Relleus Mixtes de la Copa del Món Würth Modfy ISMF Skimo. Es preveu una participació de fins a 24 països i prop de 100 esportistes en aquesta emocionant competició, que combina l’ascensió amb pells sintètiques que ajuden a traccionar per pujar i seccions a peu amb els esquís a la motxilla. Es tracta d’una oportunitat única per mostrar la bellesa de la Vall de Boí i la capacitat de l’estació per acollir esdeveniments d’alt nivell esportiu.

Paral·lelament, La Molina acollirà les proves de velocitat de Copa del Món de Para Esquí Alpí amb la disputa de les competicions en modalitat de Descens i Súper Gegant. El nou Estadi Lluís Breitfuss, situat a la Pista Barcelona, serà l’escenari d’aquestes competicions que seran les més exigents del calendari de la Copa del Món. La Molina ha estat reconeguda pel seu compromís amb l’esport adaptat i la infraestructura necessària per rebre aquestes proves. L’estació ha invertit en infraestructures per fer les instal·lacions adaptades i accessibles i així garantir que tots els esportistes puguin participar còmodament.

Serveis i domoni esquiable al més alt nivell

Tant Boí Taüll com La Molina són equipaments turístics de primera categoria situats en dos destins turístics, la Cerdanya i la Vall de Boí, amb una àmplia varietat d’opcions hoteleres i serveis per atendre els atletes amb els seus equips i també els espectadors. A més dels esdeveniments de competició, les estacions ofereixen un domini esquiable espectacular. Boí Taüll compta amb 45km de pistes d’esquí i quatre recorreguts d’esquí de muntanya que van des dels aptes per a debutants find a desafiaments tècnics per als més experimentats. La Molina, per la seva banda, ofereix unes pistes excel·lents per als esportistes amb diversitat funcional.

La temporada passada es van disputar dos Campionats del Món de Para Esquí Alpí a Espot i de Para Snow a La Molina, a més del Campionat del Món de Skimo ISMF a Boí Taüll. Aquests esdeveniments van tenir un impacte econòmic significatiu sobre el territori, amb una estimació de gairebé 4 milions d’euros. A més, van generar 603 llocs de treball directes i indirectes, contribuint a la dinamització de la zona. En l’àmbit de mitjans de comunicació, les competicions van generar un impacte destacat, amb més de 4,9 milions d’euros en aparicions i visibilitat a través dels mitjans de comunicació. Aquestes dades reflecteixen l’èxit tant esportiu com econòmic d’aquests esdeveniments i la importància del turisme esportiu en aquestes destinacions.

Aquestes proves de la Copa del Món proporcionaran emocions, acció i excel·lència esportiva als aficionats de l’esquí tant de muntanya com adaptat. Tots dos esdeveniments reforçaran la reputació internacional de les estacions, promouran el turisme esportiu a les seves respectives àrees i destacaran el compromís d’FGC amb l’esport de muntanya i l’esport adaptat.

Col·laboració institucional

FGC treballa amb les federacions autonòmiques, estatals i internacionals per promoure els diferents esdeveniments esportius de l’àmbit dels esports d’hivern en diverses modalitats. Pel que fa a l’esquí de muntanya, ho fa amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF). També s’involucra la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) i la Federació Internacional d’Esquí (FIS) per promoure l’esquí i el surf de neu de competició. Tot això amb coordinació amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes.

Font: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Si t’ha agradat llegir Es confirmen les Copes del Món d’Esquí de Muntanya i Para Esquí Alpí a les estacions d’FGC Turisme durant el gener de 2024, també et pot interessar llegir La Molina i Vall de Núria, seus del millor trail running aquesta tardor.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.